2012 Londra Paralimpik Oyunlarının ardından

2012 Londra Paralimpik Oyunlarının ardından -Oyunlarda bronz madalya kazanan Goalball Milli Takımının iki oyuncusu Erzurumda törenle karşılandı


ERZURUM (A.A) - İngilterenin başkenti Londrada düzenlenen 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında bronz madalya kazanan Goalball Milli Takımı oyuncularından Tuncay Karakaya ve Hüseyin Alkan Erzurumda törenle karşılandı.
     Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminalinde karşılanan görme engelli sporcu Hüseyin Alkan, burada yaptığı konuşmada, Erzincanlı olduğunu, Erzurum Görme Engelliler Spor Kulübünü temsilen Paralimpik Oyunlarına katıldığını söyledi.
     Oyunlara hazırlanırken Erzurumda kamp yaptıklarını da ifade eden Alkan, Çok verimli bir kamp oldu. Gençlik hizmetleri ve spor il müdürümüz, valimiz bizimle çok ilgilendi. Olimpiyatlarda bu başarıyı elde edeceğimizin farkındaydık. Ancak ülkemizin bunu görebilmesi basına bağlıydı. Bu konuda Erzurum basınına teşekkür ediyorum dedi.
     Erzurumda eğitim gördüğünü belirten Alkan, Erzurum Körler Okulu, goalballin gelişimi açısından çok önemli. Erzurum, goalball açısından Ankaradan sonra bir mihenk taşı. Ankara bu konuda çok ileride. Erzurumda GAP Oyunları olsun bölgesel ligler olsun turnuva düzenlendi. Erzurumun bu işte çok emeği var diye konuştu.
     Alkan, bir basın mensubunun kente neden otobüsle geldiklerini sorması üzerine Otobüs veya uçak fark etmezdi. Olaylar bir anda gelişti. Farklı bir boyuta taşımaya gerek yok şeklinde cevap verdi.
     Tuncay Karakaya da Muşlu olduğunu, Ankara Goalbaalspor da oynadığını belirterek, Bizim hakkımız birincilikti. Ne yazık ki bronz madalya aldık. Biz birinciliği hedefliyorduk. Alamadık, kısmet değilmiş. İnşallah önümüzdeki olimpiyatlarda altın madalyayı hedefliyoruz dedi.
     Karakaya ve Alkana, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri çiçek verdi. Milli takım sporcuları daha sonra kendilerini karşılamaya gelenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 2012 Londra Paralimpik Oyunlarının ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER