2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -MESİAD ve Çukurova SİFED ile Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü arasında işbirliği protokolü imzaladı


MERSİN (A.A) - Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) ve Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) ile işbirliği protokolü imzaladı.
     Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, imza töreninde yaptığı konuşmada, tüm dünyada uluslararası etkinliklerin tanıtımında sivil toplum örgütlerinin aktif rol aldığını kaydetti.
     Oyunlar için yoğun destek veren ve koordinatörlükle ilk günden sıkı bir işbirliğine giren MESİAD ve Çukurova SİFED ile işbirliğini bir protokol çerçevesinde yürütmek istediklerini anlatan Korkmaz, Her iki kurumumuzda (biz bu işin olacağına inanıyoruz) diyerek, sorunlar karşısında çözüm odaklı çalıştı. Koordinatörlük olarak MESİAD ve Çukurova SİFEDle kentteki ilk işbirliği protokolümüzü imzalıyoruz. Diğer sivil toplum kurumlarımıza bu protokolün örnek olmasını temenni ediyorum diye konuştu.
     Uluslararası organizasyonların tanıtımında sivil toplum örgütlerinin büyük önem taşıdığını anlatan Korkmaz, Kentteki sivil toplum örgütlerimiz tanıtım için stratejik önem taşıyor. Bu açıdan bulundukları yerde etkin olan sivil toplum kuruluşlarının misyon üstlenmesi lazım dedi.
     MESİAD ve Çukurova SİFED Başkanı Ahmet Akkurt da, Mersinin ilk defa bu kadar büyük bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, sivil toplum kuruluşlarının, eleştirmek yerine Mersinin dünya kenti olmasını sağlayacak sorumluluğu alması gerektiğini ifade etti.
     Mersinin Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapacağının kesinleşmesiyle başlayan süreçte, koordinatörlükle sürekli işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Akkurt, şunları kaydetti:
     Gerek ulusal, gerekse uluslararası etkinlik ve toplantılarda Mersin ve bölgemizin olumlu bir imajla ön planda olması için çalışıyoruz. Bütün bunların sonucunda Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü, MESİAD ve Çukurova SİFEDle işbirliği protokolü imzaladı. Önümüzdeki süreçte protokolün yüklediği büyük sorumluluğun farkında olarak çok daha fazla çalışacağız. Amacımız oyunlardan alnımızın akıyla çıkılması, böylece bölgemizin, farklı kültürlerden gelen ulusları Akdenizlilik potasında eriterek, barışın, kardeşliğin ve dostluğun simgesi olduğu tezini tüm dünyaya kanıtlamak.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER