2013 Akdeniz Oyunlarına doğru

2013 Akdeniz Oyunlarına doğru -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -Akdeniz Oyunları, hem Mersin için, hem de 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları adaylığımız sürecinde en önemli vitrin organizasyonlarımızdan biri -Nevin Yanıt, Me


MERSİN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hem Mersin için, hem de 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecinde en önemli vitrin organizasyonlarından biri diye nitelendirdiği 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan tesisler sayesinde Mersinin olimpiyat eğitim merkezi haline geleceğini bildirdi.
     Kılıç, bir dizi incelemede bulunmak üzere geldiği Mersinde, 2013 Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü çalışanlarıyla basına kapalı toplantı yaptı.
     Daha sonra Kocavilayet Mahallesinde yapımı süren 25 bin kişilik stadyumda incelemede bulunan Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersine bir çok kez gelip gittiğini, ancak bu ziyaretler içerisindeki en mutlu anını bu şantiyede yaşadığını söyledi.
     Gerek şantiyeden gelen seslerin, gerekse şantiyedeki çalışma yoğunluğunun ve yaklaşık 1,5 ay önceki durumla gelinen nokta arasındaki farkın, mutluluğunun yegane kaynağı olduğunu dile getiren Kılıç, 31 Mayıs 2013 tarihi itibariyle yüklenici firma Limak, Mersin Stadyumunu bakanlığımıza teslim edecek. Eder mi, edemez mi- yapar mı, yapamaz mı- şeklindeki söylentilere karşı buradaki fotoğraf, hiç bir kaygıya kapılmamamız gerektiğine işaret ediyor dedi.
     Yüklenici firma yetkililerine teşekkür eden Kılıç, şöyle konuştu:
     Çünkü Akdeniz Oyunları, hem Mersin için hem de 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları adaylığımız sürecinde en önemli vitrin organizasyonlarımızdan biri. Mersindeki tesislerimizin neredeyse tamamı bitmek üzere. Kaygılar stadyum noktasında odaklanmıştı. Bugün stadyum noktasındaki kaygıların da ortadan kalktığını yerinde görebiliyoruz.
     İnşaat şantiyesindeki sahada 750 çalışanın olduğunu bildiren Kılıç, toplamda stadyum için 2 bin 580 kişinin 31 Mayıs 2013 tarihine yetişebilmek için hummalı şekilde çalıştığını vurguladı.
     Stadyumun yol bağlantısını sağlamak üzere KDV hariç 27 milyon lira harcama yapıldığını hatırlatan Kılıç, Mersin bir olimpiyat kenti haline geliyor. 20-30 Haziran tarihleri arasında Akdeniz Oyunlarını gerçekleştireceğiz. Ama 1 Temmuzdan itibaren tüm bu tesisler olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezi olarak olimpik mirasımıza katılan üniteler olacak. Yani 1 Temmuz itibariyle Mersin, olimpiyat eğitim merkezi haline gelecek diye konuştu.
    
     -Nevin Yanıt, önemli kanıt oldu-
    
     Bakan Kılıç, 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında 60 metre engelli finalinde kendisine ait Türkiye rekorunu da geliştirerek altın madalya kazanan milli atlet Nevin Yanıta da başarılar dileyerek, şunları kaydetti:
     Mersinin kızı, Akdeniz Oyunlarını Mersine kazandırmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımızın kanıtı Nevin Yanıt oldu. Avrupa Şampiyonasında kendi ülkesine altın madalya kazandırdı. Nevinin başarısı, temenni ederim ki, memleketi Mersinde ve dünya şampiyonalarında da devam etsin. Nevin temenni ederim ki, 2012 yılında kıl payı kaçırdığı olimpiyat madalyasını, 2016da hem Türkiyeye hem de Mersine armağan etsin. Nevin Yanıt, Türk sporcusuyla ilgili olumsuz yorumlar yapanlara yönelik önemli yanıt oldu. Nevin Yanıt, Mersinin Akdeniz Oyunları için, İstanbulun olimpiyatlar için en doğru adres olacağına yönelik kanıt oldu. Yanıt, en önemli kanıt oldu.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 2013 Akdeniz Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER