2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya

2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası -Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki: -Hem stadın kalitesi ve uluslararası standartlara uygunluğu, hem de şehrimizin alt ve üst yapı olarak böylesine önemli bir organizasyona ha


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonasının açılış maçının Kayseride oynanmasının Kadir Has Stadının kalitesini ve uluslararası standartlara uygunluğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.
     Özhaseki yaptığı yazılı açıklamada, Kadir Has Stadı hizmete girdiği günden bu yana, Türkiyenin uluslararası organizasyonlardaki en büyük kozu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Stadımız, tüm adaylık başvurularında liste başı stat olarak yer aldı. FIFA tarafından 20 Yaş Altı Dünya Kupası Türkiyeye verildiğinde de yine ilk akla gelen şehirlerden biri Kayseri ve Kadir Has Stadı oldu. Gerek adaylık sürecinde, gerekse de organizasyonun kesinleşmesinin ardından FIFA tarafından yapılan tüm denetlemelerde Kadir Has Stadı geçer not aldı. Herhangi bir düzenlemeye ihtiyaç yok. Bu durum açılış maçının Kayseride oynanması fikrini de doğurdu. Nihayetinde dün açıklanan maç takvimine göre açılış maçının Kayseri Kadir Has Stadında oynanmasına karar verildi.
     Hem stadın kalitesi ve uluslararası standartlara uygunluğu, hem de şehrimizin alt ve üst yapı olarak böylesine önemli bir organizasyona hazır olması bu sonucu getirdi. Bundan dolayı da mutluyuz ve gururluyuz. Şehrimiz için çok büyük bir kazanım olacak.
    
     -Açılış maçının anlamı büyük-
    
     Açılış maçlarının bu tür büyük organizasyonlarda en çok izlenen maçlardan birisi olduğunu hatırlatan Mehmet Özhaseki, Gerek Avrupa Şampiyonalarında, gerekse de Dünya Kupalarında açılış maçları hep merakla beklenir. Günler öncesinden o şehir mercek altına alınır ve tanıtımı yapılır. O maç için FIFA veya UEFA Başkanları, devlet başkanları, başbakanlar ve diğer organizasyon yetkilileri o şehre gelir. Maç öncesi çeşitli etkinlikler ve gösteriler yapılır ve nihayetinde ilk maçı ekranları başında milyarlarca insan izler. İşte bu bakımdan Kayseri, çok büyük bir fırsat yakalamış durumda. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğimizi ümit ediyorum. Zaten hazır olan şehrimizi ve stadımızı, bu büyük organizasyon için kusursuz hale getireceğiz ve tıpkı Dünya Basketbol Şampiyonasında, Avrupa Voleybol Şampiyonasında ve düzenlemiş olduğumuz diğer ulusal ve uluslararası organizasyonlarda olduğu gibi yine bu organizasyonu da başarılı bir şekilde tamamlayacağız diye konuştu.
     Dünya Basketbol Şampiyonası, Bayanlar Avrupa Voleybol Ligi 4lü Finalleri, Türkiye-Azerbaycan ve Türkiye-Estonya A Milli Takım maçları, Dünya Okullararası Satranç Şampiyonası gibi uluslararası spor karşılaşmalarının yanı sıra futbolda 49. Türkiye Kupası Finali, Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali, basketbol erkekler ve kadınlar Türkiye Kupası 8li Finalleri ve Basketbol Erkekler All - Star gibi ulusal çapta organizasyonları düzenleyen Kayseri, ayrıca Türkiye - Beyaz Rusya A Milli Basketbol Takımları arasında 18 Ağustos 2012 tarihinde oynanacak Avrupa Şampiyonası Grup Eleme Maçına da ev sahipliği yapacak.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu / İsmail İçer
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER