2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya

2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına doğru -FIFA yetkilileri, Bursa Atatürk Stadında incelemelerde bulundu


BURSA (A.A) - Türkiyede yapılacak 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde karşılaşmaların oynanacağı statları gezen FIFA yetkilileri, Bursa Atatürk Stadında incelemelerde bulundu.
     Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yerel Organizasyon Komitesi eşliğinde stadı gezen 14 kişilik FIFA heyeti, stadın tüm bölümlerini gezerek notlar aldı.
     FIFA heyetinin incelemesi sırasında, Bura Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin, TFF Uluslararası Etkinlikler ve Dış İlişkiler Koordinatörü ve U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Direktörü Süheyl Önen, Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı ile yöneticiler İrfan Koç ve İsmet Demirel de hazır bulundu.
     Vedat Müftüoğlu, 2013 yılında Türkiyede gerçekleşecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası çerçevesinde Bursada grup, çeyrek final ve yarı final olmak üzere 9 maçın oynanacağını söyledi.
     FIFA heyetinin yapacağı incelemeler çerçevesinde stat ve organizasyonla ilgili yol haritası belirleyeceklerini dile getiren Müftüoğlu, Bursa spor kenti. Tüm halkımızın ilgi göstereceğini umuyorum. Bu organizasyon Bursa için büyük bir sınav olacak dedi.
     FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin ise Türkiyede çok önemli bir organizasyonun düzenleneceğine dikkati çekerek, Stadın çimi kaliteli. Çalışmalardan memnununuz. Maç biletlerinin satışına FIFA ve TFF sitesi üzerinden başlandı. Bu organizasyon şehir için önemli. Tüm aileleri çocuklarıyla birlikte maçları izlemeye bekliyoruz diye konuştu.
     TFF Uluslararası Etkinlikler ve Dış İlişkiler Koordinatörü ve U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Direktörü Süheyl Önen de, FIFAnın bu organizasyonu çok önemsediğine işaret ederek, şunları söyledi:
     Bursa Atatürk Stadının altyapı sorunu yok. Daha önce burada Şampiyonlar Ligi maçları oynandığı için ciddi eksik tespit edilmedi. Heyetin, inceleme sonucu göndereceği rapor doğrultusunda olası eksikler giderilecek. Organizasyon çerçevesinde Bursada önemli maçlar oynanacak. Tüm Bursa halkını organizasyona destek vermeye, maçlara gelmeye bekliyoruz.
     Bursaspor İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı ise stadın ve zeminin iyi durumda olduğunu vurguladı.
     İncelemelerin ardından Vedat Müftüoğluna turnuvanın maskotu Kanki tarafından organizasyonun ilk maç bileti, Rhiannon Martin tarafından da maçlarda kullanılan toplardan biri hediye edildi.
     Heyet, stat ziyaretleri kapsamında yarın Trabzon Hüseyin Avni Aker ve Yeni Rize Şehir Stadı, 6 Aralık Perşembe günü de Gaziantep Kamil Ocak Stadını gezecek.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER