2020 Olimpiyat Oyunlarına doğru

2020 Olimpiyat Oyunlarına doğru -Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hakyemez: -"2020 Olimpiyatlarını almak istiyoruz, alacağımıza çok eminiz. Düşük bir ihtimal, alamasak bile sporcu bir nesil yetiştirmek için elimizden geleni yapıy


ESKİŞEHİR (A.A) - Yıldız Gündoğmuş - Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, İstanbulun 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığına ilişkin, "2020 Olimpiyatlarını almak istiyoruz, alacağımıza çok eminiz. Düşük bir ihtimal, alamasak bile sporcu bir nesil yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
     Hakyemez, bir programa katılmak için geldiği Eskişehirde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyat sporcusu yetiştirmek için Olimpik Eğitim Merkezleri oluşturulmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
     Bakanlık olarak, sporu kendisiyle özdeşleştirmiş bir gençlik istediklerine dikkati çeken Hakyemez, "2020 Olimpiyatlarını almak istiyoruz, alacağımıza çok eminiz. Ancak düşük bir ihtimal alamasak bile, sporcu bir nesil yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
     Hakyemez, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu üyelerinin, 2020 Olimpiyat Oyunları için diğer aday şehirler Tokyo ve Madridin ardından İstanbula geldiğini anımsatan Hakyemez, şunları kaydetti:
     "Değerlendirme Komisyonu belli başlıklar ve temalar altında bizim adaylık dosyamızı inceleyerek, bu anlamda İstanbulun fotoğrafını çektiler. Biz, komisyon üyelerini iyi ağırladığımıza ve kendi tezimizi çok güzel savunduğumuza inanıyoruz. Buna, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşlarıyla, halkıyla herkes sahip çıkıyor. 7 Eylülde yapılacak oylama sonucunda inşallah Türkiye olarak, sevinçle birbirimize sarılacağız."
    
     -Sporcu Fabrikaları Projesi-
    
     Gençlik projelerini gerçekleştirirken, Türkiyenin en büyük gençlik araştırmasını yaptıklarını anlatan Hakyemez, şu anda 70-80 projenin yürütüldüğünü söyledi.
     Hareketlilik projesi, liderlik kampları, KOSGEB iş birliği ile yapılan girişimcilik eğitimleri, kişisel gelişim seminerleri gibi projelerle, yeni kurulan bir bakanlık olarak 100 binlerce gencin bu etkinliklerde aktif olarak yer almasını sağladıklarını ifade eden Hakyemez, şöyle devam etti:
     "Sağlıklı bir nesil yetişmesinin yolu ilk etapta tesislerdir. Yurt çapında 2002 yılına baktığımızda 2-3 tesis yapılıyorken, şu anda yatırım programında devam eden 700 spor tesisi var. Bunların 24ü stadyum. Sayın Bakanımızın da belirttiği gibi Sporcu Fabrikaları tarzında bireysel sporların salonlarının olduğu tip projeler hazırlıyoruz. Tesisleri dizayn ederken mümkün olduğunca çok fazla gence ulaşmasını hedefliyoruz. Bunun isminden çok işlevselliğini konuşmak istiyoruz. Bakanlık olarak çok çalışmamız gerekiyor, bunlar bile yetmez diyoruz. İnşallah çok daha iyi olacak."
     "Kapalı yüzme havuzu olmayan il, kapalı spor salonu olmayan ilçe kalmayacak" diyen Hakyemez, bu konuda çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.
    
     -"Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasından gurur duyuyorum"
    
     Bir Eskişehirli olarak, kentin Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu belirten Hakyemez, bakanlık olarak başkentlikle ilgili kendilerinden beklenenler konusunda ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, kent gençliğine yönelik projeleri devam ettireceklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 2020 Olimpiyat Oyunlarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER