21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü


ESKİŞEHİR (A.A) - 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla Sınırlı Sorumlu Eskişehir ve Civarı Tüketim Kooperatifleri Birliği (ESKO) tarafından açıklama yapıldı.
     ESKO Birlik Başkanı Hasan Azmi Aka, ESKO Birlik İkinci Başkanı Mehmet Alp ve ESKO Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Engin Gültekin açıklamalarda bulundu.
     Aka yaptığı konuşmada, kooperatiflerin insan yaşamının her alanında olabilen bir işletmecilik türü olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Kooperatifler, sermayenin araç olarak hizmet ettiği, faaliyetleri sonucu oluşan karın, yatırılan sermayeye göre dağıtılmadığı, insanların gereksinimleri üzerine şekillendiği çağdaş, sosyal ve ekonomik işletmelerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm ortak, müşteri, esnaf, yönetici ve çalışanların 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Gününü kutlarız.
     Kooperatiflerin kayıt dışı ekonomi ile mücadelesine değinen Alp, ESKOKART ile de kooperatif olarak Eskişehir halkına, ailelerine iş ve uygun alışveriş imkanı sağladıklarını ifade etti.
     Gültekin ise Eskişehir, Kütahya ve Sakarya illerini kapsayan Eskişehir kooperatiflerinin büyük projesi olan ESKOKARTın ilerleyen zamanda tüm Türkiye kooperatiflerinin uygulayacağı bir proje olmasını temenni ettiğini söyledi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER