22. Hasyurt Tarım Fuarı açıldı

22. Hasyurt Tarım Fuarı açıldı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu: -"Türkiye son yıllarda büyük gelişmeler kaydetti. Yardım alan değil, yardım eden ülke konumuna geldik. Bu konudaki gelişmelerde tarım sektörünün payının


ANTALYA (A.A) - Finike ilçesine bağlı Hasyurt beldesinde bu yıl 22incisi düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı açıldı.
     Hasyurt Mahmut Esen Kültür Merkezi fuar alanındaki açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, ilçe ve belde belediye başkanları ile davetliler katıldı.
     Çavuşoğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Antalyanın turizmin yanı sıra tarım ve ticaretin de merkezi olduğunu söyledi.
     "Türkiye son yıllarda büyük gelişmeler kaydetti. Yardım alan değil, yardım eden ülke konumuna geldik. Bu konudaki gelişmelerde tarım sektörünün payının büyük payı var" diyen Çavuşoğlu, tarım için gereken su ihtiyacını karşılayabilmek için gerektiğinde HESlerin, barajların, göletlerin yapılması gerektiğini kaydetti.
     Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
     "Eskiden su akar Türk bakardı, şimdi su akıyor, Türk yapıyor. Türkiyenin büyüme hızına enerji kaynakları yetmiyor. Bunun için her alanda çalışmalarımızı sonuna kadar yapmalıyız. Muhalefet partilerinin eleştirilerine katılmıyorum. Büyümeyle ilgili Türkiyenin istikrarsız olduğuna inanmıyorum. İstikrar, bugün dünyada ülkeler batarken Türkiyenin büyümesini sağlayabilmektir. Türkiyede enflasyon, faizler tek haneli kalmıştır. IMFye borç 23,5 milyar dolardı. Şu anda sadece sadece 400 milyon dolar kaldı, onu da mayıs ayında ödeyeceğiz."
     Toskay da gelecek 50 yılda dünyada en önemli sektörün tarım ve gıda güvenliği olacağını vurguladı. Bunun için tarımın geleceğini incelemek gerektiğini dile getiren Toskay, "Tarımın var olabilmesi için öncelikle tatlı su kaynaklarına ihtiyaç var. Dünyadaki çevresel faktörler ve nüfus artışı, bu konuda sıkıntı yaşanacağını gösteriyor. Bu konuda çiftçiler eğitilmeli" dedi.
     Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç ise 22 yıl önce küçük bir okul bahçesinde çok zor şartlar altına başlattıkları fuarın, Türkiyenin ilk tarım fuarı olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından fuarın açılışını gerçekleştirildi.
     Dört gün sürecek fuarda sebze teşvik yarışması, "Çocuk Gözüyle Hasyurt Tarım Fuarı" konulu resim yarışması gibi etkinlikler yapılacak. Fuarda yerli ve yabancı yaklaşık 100 firma, 170 stantta ürünlerini sergiliyor.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 22. Hasyurt Tarım Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER