23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


BARTIN (A.A) - Bartın Valisi Bülent Savur, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.
     Savur, mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin sadece Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olduğunu belirtti.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürkün dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmayanı yaparak, TBMMnin açıldığı günü çocuklara bayram olarak armağan ettiğini ifade eden Savur, şunları kaydetti:
     "Çocuklar, sizlere düşen görev de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesini çok çalışarak yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için yetişmiş insan gücüne katılmaktır. Çünkü, günümüzde en çok ihtiyaç duyulan güç, yetişmiş insan gücüdür.
     Bize düşen görev ise, çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran, bunlarla birlikte düşünen, düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye, insan haklarına saygılı, vatan ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir. Bu vesileyle yarınlarımızın güvencesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlarım."
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER