23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Salihli, Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde tören düzenlendi


MANİSA (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Salihli, Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde tören düzenlendi.
     Salihli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necip Yegin, Atatürk Anıtına çelenk koydu.
     Rüştü Akbıyıkoğlu Ortaokulundaki kutlama programına, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay da katıldı.
     İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yegin, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı tarih olan 23 Nisan, ilk milli bayramımızın olmasının yanı sıra dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla da bizleri onurlandırıyor" dedi.
     Öğrenciler şiirler okundu, gösteriler sundu.
     Turgutluda da 50. Yıl Alanındaki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez çelenk koydu.
     Kaymakam Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Tarık Ercan, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Simavın da katıldığı 7 Eylül Stadyumundaki programda gösteriler sunuldu.
     Saruhanlıda Atatürk Meydanındaki anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, ilçe stadyumunda devam etti.
     Buradaki törene, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı katıldı.
     İstiklal Marşı ve öğrenci andının okunmasıyla devam eden programda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin yaptı.
     Tekin, Atatürkün bu ülkeyi çocuklara emanet ettiğini dile getirerek, "23 Nisan dünyada sadece bizim ülkemizde kutlanan bir bayram. Bu da bizim çocuklara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor. Biz çocuklarımızı seviyor ve onlara güveniyoruz. Güvendiğimiz için bu ülkeyi onlara emanet ediyoruz. Bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi.
     Törende, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu-Çetin Karabıyık-Erkan Şimşek
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER