23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Ereğli, Çaycuma ve Alaplıda törenler düzenlendi


ZONGULDAK (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ereğli, Çaycuma ve Alaplı ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç tarafından çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Kılıç, Ereğli Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiyede hakiki hürriyet ve adalet anlayışının tesis edilmesinin yanı sıra yüksek ve emniyetli bir idare şeklinin kurulabilmesinin halk iradesiyle mümkün olduğunu söyledi.
     Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte çeşitli gösteriler sunuldu.
    
     -Çaycuma-
    
     Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli, Çaycuma Stadında gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını heyecanla kutladıklarını söyledi.
     Törende, ilçeye bağlı köy okullarından gelen öğrenciler çeşitli gösteriler sergiledi.
     Statta gerçekleştirilen törenin ardından "Kuşaklar arası oyunlar projesi" kapsamında Bulgaristan, Letonya, Litvanya ve Polonyanın katıldığı, kapsamında gelen öğrenciler, Çaycuma Kültür Merkezinde çeşitli oyun gösterileri sundu.
    
     -Alaplı-
    
     Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Protokol üyeleri daha sonra Kasımlı İlkokul-Ortaokulunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katıldı.
     Kaymakamı Yıldıray Malğaç, burada yaptığı konuşmada, Türkiyede kurumlararası düzenlenen yılın en kaliteli kurumu kategorisinde ilk 10nun içine giren Kasımlı İlköğretim Okulunu başarısından dolayı kutladığını belirtti.
     Törende, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları, dans gösterileri ve yarışmalar gerçekleştirildi.
     Kros müsabakalarında ve çeşitli yarışmalarda derece giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Ekip/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER