23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -CHP Adana Milletvekili Demirçalı ve ASKON Adana Şube Başkanı Çalışkan mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Demirçalı, mesajında, tarihin akışı içinde, milletlerin kaderinde olumlu veya olumsuz olarak etkili olan binlerce devlet adamı yer aldığını, bugün bunların pek çoğunun isimlerini dahi hatırlanmadığını belirtti.
     "Oysa, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk gibi bir devlet adamı, bıraktığı eserler ve bu eserlere sahip çıkan milyonlarca çocuğumuzla sonsuza kadar yaşayacaktır" ifadesini kullanan Demirçalı şöyle devam etti:
     "Atatürkün gelecek kuşaklara emaneti olan Cumhuriyetin her alanda yücelmesi, ülkemizin gelişip güçlenmesi çabalarımızla başarılacaktır. Cumhuriyetin değiştirilemez nitelikleriyle her zaman genç ve dinç kalması en önemli sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyorum."
     ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan da günümüz dünyasında çocukların, ailelerinin birleştirici bir unsuru olarak her zaman el üstünde tutulduğunu kaydederek, "Bütün çağların olmazsa olmazı çocuklarımız, tüm çağlarda hep gelecek olarak algılanmıştır. Geleceğimiz ve ailelerimizi ayakta tutan olarak çocuklarımızı bu anlamlı günde sevindirmek, onlarla daha fazla ve özel olarak ilgilenmek hepimizin gönlünden geçmektedir" şeklinde açıklamada bulundu.
     Çocukların alacağı manevi ve kültürel eğitimle geçmişte yaşananları daha iyi okuyabileceğini belirten Çalışkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Ecdadımızın altın harflerle yazdığı tarihi, bugünkü çocuklar bilmemekte ve yaşananları yeterince iyi okuyamamaktadırlar. Bu milletin çocukları, kendi tarihiyle buluşturulmalıdır. Vatanımız, atalarımızdan kalan bir miras değildir. Ecdadımızın canları pahasına bıraktığı kutsal bir emanettir. Bize düşen, yeniden büyük Türkiyeyi ve yeni bir dünyayı kuracak kararlılığı ortaya koymaktır. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz miras, mutluluk ve huzur ile kendi değerleriyle barışık bir Türkiyedir. Bu temennilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER