24 Kasım Öğretmen Günü

24 Kasım Öğretmen Günü -Kocaeli ve Sakaryada tören düzenlendi


KOCAELİ (A.A) - 24 Kasım öğretmenler günü, Kocaeli ve Sakaryada düzenlenen törenle kutlandı.
     Kocaeli Valiliği önünde Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde devam etti.
     Burada konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, eğitimin bir ülke ve millet için en önemli stratejik değer olduğunu belirterek, eğitimli bir toplumun sahip olduğu güç ve kuvvetin her şeyin üstünde olduğunu söyledi.
     Topaca, öğretmenlerin niteliğinin geliştirilmesi konusunda ülkede bir çok çalışmanın yapıldığını anlatarak, bunların adım adım hayata geçirildiğini ifade etti.
     Kocaelideki öğretmen sayısı ve kalitesine bakıldığında şanslı olduklarını belirten Topaca, Cehaletin, başarısızlığın en temel sebebi, okumamak. Sadece ders kitapları yetmiyor, mutlaka çocuklarımızın, toplumumuzun, annelerin, babaların, öğretmenlerin bu konuda çocuklarımızı okumaya teşvik edelim. Daha önce başkalarının yaşayarak tecrübe ettiklerini biz okuyarak tecrübe edelim ve hayatta başarılı olalım diye konuştu.
     Topaca, her alanda başarılı bir toplum olmanın yolunun okuyan bir toplum olmaktan geçtiğine dikkati çekerek, 2 yılda yaklaşık 650 bin kitap dağıttıklarını bildirdi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da belediye başkanı olmasına rağmen mesleğini soranlara öğretmen diye yanıt verdiğini anlatarak, öğretmenlik mesleğinin severek, inanarak yapılan çok önemli bir görev olduğunu ve bundan daha güzel bir görev hayal edemediğini kaydetti.
     Kocaeli Milliği Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ise milletlerin refahı, mutlulukları, çağdaş medeniyetteki yerleri ve milletler camiasında yerinin eğitime verdikleri önem ve öncelikle doğru orantılı olduğunu belirterek, eğitimin bu hayati ve evrensel fonksiyonunu yalnızca öğretmenlerin gerçekleştirdiğini söyledi.
     Milletin saadeti, sevinci, gelişmesi ve gelecekteki kaderinin öğretmenlerin elinde olduğunu vurgulayan İspirli, Öğretmen, alçak gönüllü olmalı, asla mağrur olmamalı, çok sabırlı ve adil olmalı önce kendisi bildiklerini yaşamalı, sonra başkalarına anlatmalı şeklinde konuştu.
     Tören, 24 Kasım Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Karanlığı Aydınlatan Güneş etkinliğinin gösterilmesinin ardından sona erdi.
    
     -Sakarya-
    
     Sakaryada 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kent Meydanı ve Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezinde tören düzenlendi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ve öğretmenlerin Kent Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan törene katılan öğrenciler, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin adlarını yakalarına yazdı.
     Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezinde (AFA) gerçekleştirilen törende konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürkü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı da öğretmenlerin milletin ruh ve karakterine yön verdiğini belirterek, Ülkemizin sosyal, ekonomik ve her alanda gelişmesine katkı sağlayan araç eğitimdir. Bilim adamları, sanatçılar ve herkesin üzerinde emeği olduğuna inanılan bir mesleğin erbabayız. Hepinizin Öğretmenler Gününü kutluyor, mutluluklar diliyorum şeklinde konuştu.
     Program, şiir okunması, stajyer öğretmenlerin yemin etmesi, emekli öğretmenlere takdir belgesi verilmesi ve lise öğrencilerinin seslendirdiği şarkılarla sona erdi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay - Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmen Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER