24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Eğitim-İş Sendikası üyeleri, atanamayan öğretmenlere destek vermek için skeçli gösteri yaptı


ÇANAKKALE (A.A) - Eğitim-İş Sendikası Çanakkale Şubesi üyeleri, atanamayan öğretmenlere destek vermek için 24 Kasım Öğretmeler Günü etkinlikleri kapsamında skeçli gösteri yaptı.
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önündeki protesto öncesi konuşan Eğitim-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, ülkedeki eğitim sisteminin yıllardır çözülemeyen sorunları olduğunu, bunun öğretmenleri diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre çok daha fazla şekilde olumsuz etkilediğini söyledi.
     İktidarın 4+4+4 eğitim sistemini apar topar hayata geçirdiğini ileri süren Bozdemir, Bu sistem nedeniyle 30 bini sınıf öğretmeni olmak üzere 68 bin öğretmen norm fazlası duruma düşmüştür. Okullarına açılmasına rağmen görev yerleri belli olmayan binlerce öğretmen, bakanlık tarafından kendi istekleri dışında görevlendirilmekte ve yıllarca görev yaptıkları okullarından ve öğrencilerinden uzaklaştırılarak branş değişikliğine zorlanmaktadır dedi.
     Sendika üyeleri burada yaptıkları Skeçli gösteri ile atanamayan öğretmenlerin durumuna dikkati çekti. Gruba, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Av. Muharrem Erkek, belediye meclis üyeleri de destek verdi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER