24. Anfaş Hotel Equipment açıldı

24. Anfaş Hotel Equipment açıldı -Antalya Valisi Ahmet Altıparmak: -Fuar, zihinlerin buluştuğu bir platform haline geldi. Büyük bir pazarı birlikte görme imkanı buluyoruz -Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak:


ANTALYA (A.A) - Antalyada 350 firma ve 2 bin 500 markayı buluşturan 24. Anfaş Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı açıldı.
     Antalya EXPO Centerdaki fuara katılan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, yaptığı konuşmada, fuarın sektörde eğitiminden ticarete, ekipmandan konaklamaya, seyahat acentelerinden tur operatörlerine kadar uzanan geniş bir yelpazeyi buluşturduğunu söyledi.
     Fuarın uluslararası kimliğiyle de dünyanın dört bir yanından gelen tedarikçileri buluşturduğuna dikkati çeken Altıparmak, Fuar, zihinlerin buluştuğu bir platform haline geldi. Büyük bir pazarı birlikte görme imkanı buluyoruz. Bu faaliyetlerin artarak devam etmesi lazım. Kongrelerin bu fuarla aynı zamanda olması gerekiyordedi.
     Altıparmak, fuarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, yabancı misafirlere Antalyayı gezip dolaşma fırsatı oluşturmalarını tavsiye etti.
     Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak da Kredi ve Yurtlar Kurumunun her yıl katıldığı fuarlar sayesinde bakış açısının değiştiğini, araştıran ve uygulayan bir kurum haline geldiğini kaydetti.
     Yurtlarda 2003 yılına kadar ranza sistemi bulunduğunu hatırlatan Albayrak, gençlere hizmet veren yurtların ekim ve kasım aylarında yüksek doluluk oranına sahip olmasına karşın, doluluk oranının ocak ayında yüzde 60a kadar düştüğüne dikkati çekti. Albayrak, fuarlara katılımla odaların standartlarının yükseltilmesinin günümüzde yurtları cazip hale getirdiğini vurguladı.
     Ekipman fuarlarının Kredi ve Yurtlar Kurumuna katkısını anlatan Albayrak, şunları söyledi:
     Eskiden battaniyeler vardı. Bu fuarlar sayesinde yorgana dönüştü. Yastığından nevresimine, banyosundaki tüm malzemelere kadar her biriyle değişen, doluluk oranı mayıs ayına kadar yüksek bir YURTKUR oldu. Bu fuarlar sayesinde tercih edilen bir YURTKUR haline geldik. Çamaşır makinelerine kadar çok ilkel bir havamız vardı. 15 günde bir mecburen nevresim takımı değiştiriyorduk. Şu an gelinen noktada ise öğrenci istediği anda nevresimini değiştiriyor. Biz az ayakkabısı ve elbisesi olan bir gençliktik, şimdi bir gencin dolabında en az 5 çift ayakkabı var. Odaları lüks hale getirdik ve öğrencinin artık bir parça eşyasını odada göremezsiniz. Fuarlar sayesinde odalarımıza 5 yıldızlı otel odası havası kattık.
     Konuşmaların ardından Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak ile fuar temsilcileri açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.
     Yaklaşık 350 firma ve 2 bin 500 markayı buluşturan 24. Anfaş Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı, 26 Ocaka kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 24. Anfaş Hotel Equipment açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER