24. Vergi Haftası

24. Vergi Haftası -Malatya Vergi Dairesi Başkanı Özkan, MAKİADı ziyaret etti


MALATYA (A.A) - 24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarını ziyaret etti.
     Özkan, ziyaretteki konuşmasında verginin kamu yararı açısından önemine işaret ederek, amaçlarının toplumda daha sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak, vergiye karşı gönüllü ödeme alışkınlıklarını yaygınlaştırmak olduğunu belirtti.
     Sadece mükellef değil vatandaş olarak da vergiye gereken önemi verip, alışverişlerde belge almanın önemine dikkati çeken Özkan, iş adamlarının vergiye karşı gönüllü uyum alışkanlıklarının geliştirilmesine katkılarını beklediklerini iletti. Özkan, ayrıca zamanında ödenen vergiler için mükellefler adına Sarına teşekkür etti.
     Sarın da demokrasi ve adaletin sağlanmasının en önemli şartının adaletli bir vergi sisteminin hakim kılınmasıyla mümkün olduğunu vurgulayarak, vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergi konusunda toplumda duyarlılığın arttırılması açısından Vergi Haftasının önemli olduğunu ifade etti. Sarın, Vergiye sahip çıkmak, verginin toplanmasına yardımcı olmak sadece vergi dairelerinin değil, mükelleflerin de bir ödevidir dedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER