251 Bin Dev Öğrenci Projesi

251 Bin Dev Öğrenci Projesi -Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz: Bastırdığımız kitapların büyük kısmını kitapevleri bizim yaptırdığımız rakamlara mal edemiyorlar. Projenin faydası çok ucuza kitaplar temin etmek (Fotoğra


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Bastırdığımız kitapların büyük kısmını kitapevleri bizim yaptırdığımız rakamlara mal edemiyorlar. Projenin faydası çok ucuza kitaplar temin etmek dedi.
     Valilik Toplantı salonunda öğrenciler ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Daşöz, 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında hazırlatılan Çanakkale Destanı adlı 11. kitabın tanıtımını yaptı.
     Toplantıda konuşan Vali Daşöz, proje başladığından bu yana geçen süre içerisinde 11 kitabın hazırlandığını, eğitim yılı sonuna kadar 3 kitabın daha öğrencilere sunulmasının hedeflendiğini söyledi.
     Amaçlarının her öğrencinin evinde mini kütüphane oluşturmak olduğunu kaydeden Vali Daşöz, kitapların öğrencilere piyasa fiyatının çok altında sunulduğuna dikkati çekti.
     Çanakkale Destanı adlı yeni kitap hakkında bilgiler veren Vali Daşöz, kitabın çizgi roman şeklinde hazırlandığını, öğrencilerin Çanakkale Kahramanlarına Mektup projesine ışık tutması açısından 1 ay gibi erken öğrencilere sunulduğunu ifade etti.
     Vali Daşöz, şunları söyledi:
     Kitabımız özelliği farklı tasarımı olması ve çizgi roman şeklinde hazırlanmış olmasıdır. Toplam 40 bin adet bastırılan kitabın normal satış fiyatı 26 TLdir ancak öğrencilerimize 5 TL karşılığında satılacaktır. Çanakkale zaferlerinin yıl dönümü ayına giriyoruz. Kitabımızın, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında öğrencilerimiz arasında düzenlenen Çanakkale Kahramanlarına Mektup projesine ışık tutacağını ümit ediyoruz. Projede 40 bin öğrencinin yazdığı mektuplar arasından toplam 280 eser seçilecek ve dereceye giren eser sahibi öğrencilere birer fotoğraf makinesi hediye edilecek ve eserler kitaba dönüştürülecek.
    
     -11 ayda 500 bin adet kitap
    
     Dev öğrenci Projesi kapsamında 11 ayda toplamda 11 adet kitabın çıkarıldığını ve yaklaşık 500 bin adet kitabın öğrencilere sunulduğunu belirten Vali Daşöz, mart, nisan ve mayıs ayları içerisinde birer kitabın daha hazırlanarak eğitim yılı sonuna kadar toplamda 14 kitabın öğrencilerin evlerindeki mini kütüphaneleri ile buluşacağını söyledi.
     Vali Daşöz, Hazırlanan her kitaptan 25 ile 40 arası adetlerde bastırıldı, prensip olarak kitabın fiyatını 5 TLyi geçirmemeyi hedefliyoruz. 40 bin kitabın hepsinin parası hemen geri dönmüyor, bedelsiz olarak dağıtılan kitaplarda var. Bastırdığımız kitapların büyük kısmını kitapevleri bizim yaptırdığımız rakamlara mal edemiyorlar. Projenin faydası çok ucuza kitaplar temin etmek dedi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 251 Bin Dev Öğrenci Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER