28 Şubatın 16. yıl dönümü

28 Şubatın 16. yıl dönümü -Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Uçan: -28 Şubatı yaşatan darbeciler, pardon diyerek kurtulmamalıdır


KÜTAHYA (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, 28 Şubatı yaşatan darbecilerin, pardon diyerek kurtulmaması gerektiğini bildirdi.
     Uçan, 28 Şubatın 16ncı yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat 1997 tarihinin, siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini ve üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen, açtığı tahribatın telafi edilemediğini belirtti.
     O dönem yapılanların devlete büyük bir maddi külfet getirdiğini ve olayların hala daha hafızalarda tazeliğini koruduğunu ifa eden Uçan, şunları kaydetti:
     TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon raporunun tespitine göre 28 Şubat, millete 381 milyar dolara mal olmuştur. Bu dönemde, Milli Güvenlik Kurulunun dayatmasıyla gerçekleştirilen 8 yıllık kesintisiz eğitim nedeniyle imam hatip okulları ve meslek liseleri ağır yaralar almış. Üniversite sınavlarında meslek lisesi mezunlarına uygulanan haksız katsayı uygulamasıyla mesleki eğitim baltalanmıştır. Uygulanan başörtüsü yasağı dolayısıyla üniversite kapıları nizamiyeye, kampüsler ise kışlaya dönüştürülmüş, sadakat yarışına soktukları bilim adamlığından nasipsiz rektörler vasıtasıyla üniversitelerde ikna odaları adı altında imha süreçleri yaşatılmıştır. Kendini paşa zannedenler eğitim müfettişlerine brifing vererek eğitimde başörtülü avı başlatmış, düzmece dosyalar marifetiyle binlerce öğretmen meslekten ihraç edilmiştir. Kuran eğitimine yaş sınırı konularak kurslar kapatılmış, milli güvenlik derslerine giren bazı darbeciler eliyle okullarda terör estirilmiş, televizyon dizileri dahi kullanılarak toplum mühendisliğinin en uç örnekleri sergilenmiştir. Buna benzer yüzlerce daha olayı sayabiliriz. Şimdilerde 28 Şubat soruşturmasında yargılanan darbeciler hesap vermektedirler. Sendika olarak, daha buna benzer darbelerin yaşanmamasını dileyerek, 28 Şubatı yaşatan darbeciler, pardon diyerek kurtulmamalıdır.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 28 Şubatın 16. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER