29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -Eskişehir Valisi Koçdemir: Cumhuriyet tarihimiz 89 yıllık bir başarı öyküsüdür


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
     Koçdemir, mesajında, Atatürk önderliğinde milletçe yazılan kurtuluş destanı sonucunda kurulan cumhuriyetin 89uncu yıl dönümünün büyük bir coşku ve gururla kutlandığını bildirdi.
     Türkiye Cumhuriyetinin 89uncu yıl dönümünde Atatürkü, Onun kahraman silah arkadaşları ile bu toprakları vatan yapan şehitleri rahmetle, gazilerimizi şükranla andığını ifade eden Koçdemir, şunları belirtti:
     Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının bir göstergesidir. Atatürkün 19 Mayıs 1919da Samsunda attığı Kurtuluş ve İstiklal adımıyla başlayan mücadelenin emsalsiz eseridir. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz iradesiyle kaderlerini kendi elleriyle ve kanlarıyla yazmasına nadiren tanık olmuştur. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Türkiye, uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, bölgesindeki gelişmelerde aktif rol oynamış, yurtta ve dünyada barış düsturuyla iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilmiştir. Muasır medeniyet yolunda hızlı ve kararlı adımlarla ilerleyen ülkemiz, dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmaya namzettir. Cumhuriyet tarihimiz 89 yıllık bir başarı öyküsüdür. Bugün Türkiye, bölgesinde en gelişmiş ülke, hatırı sayılan bir güç ve istikrar unsurudur. Bağımsız, güçlü, çağdaş Türkiyeyi var eden cumhuriyet yönetimi, ülkemizin gelecekte de medeni ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin güvencesidir. Milletimizin ortak bilinci, birlik ve beraberliği bu süreçte en büyük gücümüz olacaktır.
    
     -AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca
    
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca da 29 Ekimde cumhuriyetin 89uncu yıl dönümünün kutlandığını hatırlattı.
     Bu günün ecdadın insanlık tarihine geçen bir fedakarlıkla kazandığı bağımsızlık mücadelesinin, cumhuriyetin ilanıyla taçlandırdığı gün olduğunu ifade eden Koca, şunları bildirdi:
     29 Ekim, bizler için ayrı bir öneme sahiptir. Bu nedenle Cumhuriyeti kuran aziz ecdadımızın o günkü şuurunu içimizde barındırıp bizden sonraki nesillere de aktarmak hepimizin görevidir. Cumhuriyet, devletin tek sahibi millettir anlayışıdır. Nitekim kendi bağımsızlık mücadelesini her türlü fedakarlığı göstererek elde eden bir millet, kendi seçtiğinin dışında hiç bir iradeyle yönetilmeyi de kabul etmemiştir. Bizlerde emanet edilen bu yüce değeri, tam demokrasiyle taçlandırarak bizden sonraki nesillere aktarmak için tüm çabamızı gösteriyoruz. Bu amaçla millet iradesinin tecelli ettiği TBMM çatısı altında gerekli yasal düzenlemeleri yapıyor ve sivil anayasa çalışmalarına devam ediyoruz. Çünkü müreffeh yarınlara ancak millet iradesiyle ulaşabiliriz.
    
     -Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise cumhuriyetin, Türk milletinin eşsiz devlet adamı Atatürkün önderliğinde, özverili çabalarla elde ettiği başarılarının ilk sırasında yer aldığını belirterek, cumhuriyetin 89uncu kuruluş yılına ulaşmanın coşkusu ve kıvancı içinde olduğunu kaydetti.
     Cumhuriyetin, tüm insanlık için dikkatle üzerinde durulmaya değer büyük bir adım olduğunu vurgulayan Sakallı, şunları bildirdi:
     Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken cumhuriyet, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsayan büyük bir düşüncenin ürünüdür. Cumhuriyet umuttur, hürriyettir, fazilettir, zenginliktir, ortak katılımdır, değer ve ahlaki bütün üstün nitelikleri kendinde toplayan ideal bir yönetimdir. Cumhuriyet erdemli insanların yönetimidir. Bizlere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ilke devrimleriyle aydınlanmış yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek, bu değerleri gelecek kuşaklara teslim etmektir. Atatürk ilkelerinin, sadece Türkiye için değil, kendi toplumlarını uyum içinde modernleştirmek isteyen herkes için bugün de geçerliliğini koruması, Türk halkına kutlanmaya değer haklı bir neden oluşturmaktadır.
    
     -ESO Başkanı Özaydemir
    
     Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir de Atatürkün en büyük eserim dediği cumhuriyetin 89uncu yılının kutlandığını hatırlattı.
     Cumhuriyetin Türk milletine en büyük emanet olduğunu ifade eden Özaydemir, şunları belirtti:
     Milletimizin yılmaz kararlılığıyla Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde yeşeren cumhuriyet, bizlere eşitliği ve devlet yönetimine eşit olarak katılmayı sağlayan en büyük kazançlardan biridir. Bu esere sahip çıkmak, korumak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en önemli görevi ve sorumluluğudur. Diğer bir yandan iş dünyasının birer üyesi olarak cumhuriyetimizin, Türk özel sektörünün önünü açtığını ve gelişmiş ekonomilerle rekabet edebilir düzeye gelmemizde en önemli kazanımlardan biri olduğunun bilincindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, cumhuriyetimizin bu günlere ulaşmasını sağlayan değerli devlet adamlarımızı, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı saygıyla anıyor, halkımızın ve Eskişehirlilerin Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.
    
     -ETO Başkanı Karacan
    
     Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan da gücünü halktan alan cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümünde, hedeflerine adım adım ilerleyen bir Türkiyede yaşamanın mutluluğu içinde olduğunu bildirdi.
     Toplumun tüm fertleriyle, yedisinden yetmişine bağımsızlık mücadelesi veren Türk milletinin 29 Ekim 1923te halkın iradesiyle yönetileceğini dünyaya ilan ettiğini kaydeden Karacan, şunları ifade etti:
     Cumhuriyetimizin 100üncü yıl vizyonunda ise girişimcilerimiz, geleceğin teminatı öğrencilerimiz, iş dünyamız ve bu ülke için çalışıp üreten herkes pay sahibi olacaktır. Bizlere düşen görev, atalarımızın bin bir mücadele ile kurduğu ülkemizi birlik ve beraberlik içinde daha yükseklere taşımak, gelecek nesillere tüm dünyada lider bir Türkiye emanet etmektir.
    
     -MHP İl Başkanı Sezer
    
     MHP İl Başkanı Ayhan Sezer ise iktidarın milli değerleri tartışılır hale getirdiğini iddia ederek, cumhuriyetin 89uncu kuruluş yıl dönümünü buruk bir şekilde kutladıklarını bildirdi.
     Sezer, şunları ifade etti:
     Maalesef günümüzde, milli devlet niteliğini kaybetmiş, üniter yapısı zedelenmiş, 1000 yıllık ortak değerlerimizin içi boşaltılarak milli birliğimiz sarsılmış, farklılıklar üzerine bina edilen, çok milletli ve parçalı bir etnik kimlikler yapılanması olarak yeniden biçimlendirilmiştir. Ancak şu bilinmelidir ki; MHP bu yıkım projeleri karşısında dimdik ayakta duracaktır. Bizim için gaye, Türk milletini ileri ve gelişmiş bir hale benliğini ve kültürünü muhafaza ederek ulaştırmaktır. Aslımızdan, neslimizden kopmadan muasır ve medeni bir seviyeye en kısa yoldan çıkarmaktır. Bunu da yüce Türk milletinin engin desteğiyle ülkücüler başaracaktır. Ülkücü tüm bunları yüreğinde taşıyan dava, ruh, iman ve ülkü insanıdır.
    
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER