2B arazi satışlarında ödenen peşinat kaldırıldı

2B arazi satışlarında ödenen peşinat kaldırıldı -AK Parti Muğla milletvekili Boğa: -Özellikle birkaç parça arazi sahibi olan vatandaşlarımız için hak kaybına sebep olan bu durum yeni düzenlemeyle ortadan kaldırıldı


MUĞLA (A.A) - AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, kamuoyunda 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin hak sahiplerine satışlarında ödenen peşinatın kaldırıldığını bildirdi.
     Boğa, yazılı açıklamasında, önceki düzenlemeye göre her parça arazi için kırsalda bin lira, mücavir alanda ise 2 bin lira peşinat yatırılması gerektiğini hatırlattı.
     Ancak durumu iyi olmayan birçok hak sahibinin peşinatı yatıramadıkları için müracaat edemediklerini belirten Boğa, Özellikle birkaç parça arazi sahibi olan vatandaşlarımız için hak kaybına sebep olan bu durum yeni düzenlemeyle ortadan kaldırıldı. Bu ücretleri yatıramayanların hak kaybı da önlenmiş oldu ifadelerini kullandı.
     Başta Muğla olmak üzere peşinatlarını yatıramayan vatandaşların hak kaybını önlediklerine dikkati çeken Boğa, şunları kaydetti:
     Bu kanunla amacımız zaten hak sahiplerine en uygun şekilde haklarını verebilmekti. Özellikle dar gelirli hak sahiplerinin mağdur edilmemesi için çaba gösterdik. Öncelikle 400 metrekareye kadar olan ve ikamet etmek amaçlı üzerinde ev yapan ya da geçimini sağlamak amaçlı bahçesi olan hak sahiplerinin satış bedelini rayiç bedelin yüzde 70i yerine yüzde 50si oranına çektik. Bu miktarı peşin yatıranlara ayrıca indirim söz konusu. Müracaat sırasında ödenmesi gereken peşinat mecburiyetini de kaldırarak daha adil bir düzenlemeyi sağlamış olduk.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 2B arazi satışlarında ödenen peşinat kaldırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER