3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -İzmit Belediye Başkanı Doğan: Engelli vatandaşlarımız kimseye bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürebilme hakkına sahiptir


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Engelli vatandaşlarımız kimseye bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürebilme hakkına sahiptir dedi.
     Doğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, göreve geldikleri tarihten itibaren engellilerin sıkıntılarını kendi sıkıntıları gibi görerek çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
     Doğan, engellilerin kimseye bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürebilme hakkına sahip olduklarını ifade ederek, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.
     Hayatın her safhasında engelli ya da engelsiz her vatandaşın ayrımcılığa maruz kalmadan eşit haklarda, aynı toplumsal statüde yer almasını önemsediklerini vurgulayan Doğan, engelli vatandaşların eğitime kazandırılması, iş olanağı sağlanması, sanatta, sporda, hayatın her alanında var olması için çabaladıklarını dile getirdi.
     Doğan, engellilerin toplumsal hayata katılmasında yerel yönetimlere de görev ve sorumluluklar yüklendiğine işaret ederek, engelli vatandaşların, engelin türü ve derecesi ne olursa olsun insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmesi için çalıştıklarını bildirdi.
     İzmit Belediyesi olarak bu anlayışla çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Doğan, Engelli vatandaşlarımız kimseye bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürebilme hakkına sahiptir. Hükümetimizin bu konudaki çalışması sonucunda uygun koşullar sağlanacak ve engeller ortadan kalkacak ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER