3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Kütahya Valisi Çiftçi: İlimizde kasım ayı itibariyle toplam 2 bin 158 ağır ve bakıma muhtaç engellimize evde bakım hizmeti sunulmaktadır


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, il genelinde 2 bin 158 ağır ve bakıma muhtaç engelliye, evde bakım hizmeti sunulduğunu bildirdi.
     Çiftçi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, birlik ve beraberlik içinde yarınlarına güvenle bakabilen, mutlu ve huzurlu bir toplum yapısına ulaşılmasının, engelli engelsiz tüm vatandaşların sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve sosyal haklar gibi sorunlarının çözülmesi ve onlara daha iyi yaşam koşullarının sunulmasıyla mümkün olduğunu belirtti.
     Fiziksel yetersizlikleri nedeniyle insanların toplumdan dışlanmalarına yol açan çağ dışı anlayışların terk edilmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Çiftçi, engellilerin sorunlarına sahip çıkarak sağlıklı politikalar ve kalıcı çözümler üretilmesinin, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba gösterilmesinin, devlet ve toplum olarak temel sorumlulukları olduğunu vurguladı.
     Çiftçi, Kütahyada engellilerin insan onuruna yakışır bir biçimde yaşamlarını sürdürebilmesi için çalışmalara hızla devam edildiği bilgisini vererek, şunları kaydetti:
     İlimizde kasım ayı itibariyle toplam 2 bin 158 ağır ve bakıma muhtaç engellimize evde bakım hizmeti sunulmaktadır. Engelliye bakan yakınına, her bir engelli için her ay net asgari ücret (673,31 lira) tutarında ödeme yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla kasım ayı itibariyle bakım ücreti olarak toplam 13 milyon 999 bin 827 lira ödeme yapılmış olup, ilimizde bulunan 3 Özel Özürlü Bakım Merkezinde halen toplam 262 özürlüye 24 saat yatılı bakım hizmeti verilmektedir. Kasım ayı itibariyle 3 milyon 258 bin 901 lira ödeme yapılmıştır. 206 engellimize kimlik kartı çıkarılmıştır. Diğer taraftan 10 Özel Rehabilitasyon Merkezinde bin 383 engelli çocuğumuzun eğitim alması sağlanmakta olup, 5 milyon 622 bin 755 lira ödeme yapılmıştır. Sorumluluk taşıyan her vatandaş, engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalı ve onların sorunlarına ilgiyle yaklaşmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın meselelerine kalıcı ve köklü çözümler üretme yolunda kat ettiğimiz mesafelerin daha da güçlenmesi temennisiyle 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününü kutlarım.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER