3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti Adana Milletvekili Erdinç ve Adana İl Başkanı Yağcı, mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Erdinç, mesajında, dünyada 3 Aralık gününün, toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için Dünya Engelliler Günü olarak kutlandığını belirtti.
     Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 500 milyonun üzerinde engelli bulunduğunu bildiren Erdinç, Türkiyede ise bu sayını 10 milyon civarında olduğunu belirtti.
     Erdinç, 3 Aralık tarihinin sadece bir kutlama günü olmaması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Engellilerin sorunları için somut adımların atıldığı ve çözüme kavuşan sorunların müjdelerinin verildiği günler olmalı. Bu işler ayrıca sadece bu gün değil, 365 gün yapılmalı. Çünkü engelli vatandaşlarımız 365 gün hayat sürmektedirler. Engelsiz şehirler ve engelsiz mekanların oluşturulması parti olarak en büyük çabamız. Devletimiz engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü konusunda büyük çaba sarf ediyor. Ayrıca onları her alanda hayatın içinde görebilmek için gerekli şartların hazırlanmasına da öncelik verilmektedir. Fiziki engeller aşılır, önemli olan anlayışlardaki engellerin ortadan kaldırılmasıdır. Mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmanın en önemli şartı, bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında, birbirini anlayarak ve destek vererek yaşayabilmelerini sağlamaktır. Ortak bir hayat ve gelecek hayali kuran toplumlarda, engeller sevgi, saygı ve dayanışma ile aşılabilir.
     AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı da, mesajında, Bundan 30-40 sene evvel fokların korunmasına ilişkin kararlar çıkartan ve eylem planları yapan Birleşmiş Milletler, eğer 1992 yılında, Dünya Engelliler Gününü kabul etmişse ve 1993 yılında da insan hakları meselesi içinde özürlülerin sorunlarıyla ilgili yeni başlıklar ve eylem planları hazırlamışsa, insanlık olarak böylesine önem arz eden bir meselenin geç karara bağlanması üzerinde düşünülmesi gereken bir hadisedir ifadeleri kullandı.
     AK Parti olarak engelli vatandaşların rahat bir şekilde hayat sürdürmeleri için gerekli adımları attıklarına işaret eden Yağcı, mesajını şöyle sürdürdü:
     Engelsiz şehirler ve engelsiz mekanlar oluşturulması açısından gereken yasal düzenlemeleri yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bilindiği gibi daha önceki adı Özürlüler Koordinasyon Merkezi olan şimdi ise Engelliler Koordinasyon Merkezi (EKM) adını alan birimimiz, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için çalışmalarına devam etmektedir. Adana İl EKM Başkanlığında bir değişiklik yaptık ve Mehmet Ali Özmansuru EKM biriminin başına getirdik. Mehmet Ali Özmansur il binamızda engellilerin tüm sorunlarıyla ilgilenmektedir.
     AK Parti Adana İl EKM Başkanı Mehmet Ali Özmansur ise engellilerin sorunlarıyla daha iyi ilgilenmek için yeni bir ekip kurduklarını bildirdi.
     Ekip olarak engelli vatandaşlarla iç içe olacak ve sorunlarına çareler arayacaklarını ifade eden Özmansur, şunları kaydetti:
     3 Aralık Dünya Engelliler Gününde herkesin engelli kim- sorusuna cevap bulması gerekiyor. Acaba engelli sadece fiziki eksikliği olan mı, yoksa bu sorunun bir parçası olmasına rağmen bu sorunu görmeyen ve hissetmeyenler mi- Bu sorunlara karşı gönül penceresi açık olanlar mı, yoksa gönül penceresi kapalı olanlar mı engelli- Asıl sorulması gereken soru bu. Bir an empati yapıp, onlarla hem hal olup kendimizi onların yerine koyalım. Gözümüz kapalı ve ayağımız bağlı yürümeye, kulağımız kapalı duymaya çalışalım.
    
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER