3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Doğan: Son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle özürlülerin sorunlarının çözümü anlamında çok önemli gelişmeler yaşanmıştır


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mehmet Ata Doğan Son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle özürlülerin sorunlarının çözümü anlamında çok önemli gelişmeler yaşanmıştır dedi.
     Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve bazı engelli dernekleri üyeleri, Kocaeli Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.
     Daha sonra açıklama yapan Doğan, engellilerin sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerde eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamanın çağdaş devlet olmanın en önemli göstergesi olduğunu bildirdi.
     Engelliler alanındaki gündemin canlı tutulmasının önemli olduğunu ifade eden Doğan, Son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle özürlülerin sorunlarının çözümü anlamında çok önemli gelişmeler yaşanmıştır diye konuştu.
     Engelli vatandaşların meslek edinip üretken hale getirilmelerini, kendi kendilerine yetebilen bireyler olmalarının öncelikli görevleri olduğunu söyleyen Doğan, şunları kaydetti:
     Toplumumuzun ayrılmaz bir parçasını oluşturan, günlük yaşamda karşılaştıkları güçlüklerini yakından izlediğimiz engellilere ilişkin konular herkesimin yakın ilgisini gerekmektedir. Yerel yönetimler sivil toplum örgütleri kamu kurum kuruluşları bütün vatandaşlar, devletimizin yürüttüğü çalışmalara gereken desteği vermelidir. Bu konuda yapılacak çalışmalar, insanımıza ve topluma gösterdiğimiz saygının anlamlı bir ifadesi olacaktır.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER