3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti Osmaniye Milletvekili Kastal: -Herkes bir gün engelli olabilir


OSMANİYE (A.A) - AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, engelli vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
     Kastal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin, üretken, istihdam edilen, saygıdeğer ve eşit haklara sahip birer birey olarak toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanmasının AK Partinin temel hedefleri arasında olduğunu ifade etti.
     Her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engelli vatandaşların toplumsal yaşamın her alanında, toplumun diğer bireyleri kadar engelsiz yaşama haklarına dikkati çekildiğini hatırlatan Kastal, şunları kaydetti:
     AK Parti olarak işbaşına geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın sıkıntıların giderilmesi için yasal düzenlemeleri çıkardık. Çünkü özürlüler de bizim ayrılmaz bir parçamızdır. Herkes bir gün engelli olabilir. Herkesin başına kötü bir olay gelebilir. Bu yüzden onlara kucak açmak, yapılan düzenlemelerde, belediyecilik ve şehircilik çalışmalarında onları da dikkate alan çalışmalar yapılmalıdır. Herkes bir gün engelli olabilir.
     Türkiyede engelli vatandaşlara yeterli desteğin sağlanmadığını öne süren Kastal, Bu konuda da en büyük görev biz siyasetçilere düşmektedir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, karşılarına çıkacak tüm olumsuzlukları gidermek ve onurlu yaşam mücadeleleri hususunda tüm desteklerimiz devam edecektir ifadeleri kullandı.
    
     Muhabir: Menderes Özat/ Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER