3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: AK Parti iktidarı olarak engellilerimizi günlük yaşama katabilmek, toplumla bütünleştirebilmek, fırsat eşitliği oluşturarak toplum için katma değer üretecek bir kon


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, partisinin, engellileri günlük yaşama katabilmek, toplumla bütünleştirebilmek, fırsat eşitliği oluşturarak toplum için katma değer üretecek bir konuma getirebilmek için ciddi çalışmalar yaptığını bildirdi.
     Kinay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede engelli kişi sayısının ciddi oranda olduğunun bilindiğini belirtti.
     Engellilerin, toplumda en çok ihmal edilen kesim olduğunu ifade eden Kinay, şunları kaydetti:
     Engelli kardeşlerimiz kendilerinin tercihi olmayan bu durum karşısında birçok zorlukla karşı karşıya gelmektedir. Çevrelerindeki imkanlar dahilinde kendilerine has bir yaşam tarzı geliştirmektedirler. Onların oluşturduğu veya oluşturmaya çalıştığı bu yaşam tarzını daha kolay ve yaşanabilir hale getirmek başta devletimizin görevi olduğu gibi tüm vatandaşlarımıza düşen bir görevdir. AK Parti iktidarı olarak engellilerimizi günlük yaşama katabilmek, toplumla bütünleştirebilmek, fırsat eşitliği oluşturarak toplum için katma değer üretecek bir konuma getirebilmek için ciddi çalışmalar yapılmıştır. Bu anlamda engellilik alanında yaşanan sorunlara kapsamlı ve çağdaş çözümler içeren Özürlüler Kanunu çıkarılmıştır. Toplumsal alandaki duyarlılığın artması için bu kanunun çıktığı 2005 yılı, Özürlüler Yılı ilan edilmiştir. Unutmamak gerekir ki, engelli vatandaşlarımıza karşı topyekun olarak hepimiz sorumluyuz. Bu bakımdan bu alandaki sorunların çözümü için devletimizin imkan ve kaynakları yanında milletimizin tümünün el birliği, iş birliği ve katılımı da gerekmektedir. Engelli kardeşlerimize duyarlılığı artırmak için Dünya Engelliler Günü vesilesiyle toplum olarak sorumlu davranmanın, hassasiyet göstermenin ve engellilik sorununun çözümüne katkıda bulunmanın daha fazla ön plana çıkarılması inancıyla Dünya Engelliler Gününün engelli vatandaşlarımız ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını dilerim.
    
     -Genel Sekreter Op. Dr. Mithat Ekici-
    
     Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hazırlanan Engelliler Polikliniğinin kısa sürede hizmete gireceğini bildirdi.
     Op. Dr. Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde 500 milyon engelli insanın bulunduğunu ifade etti.
     Türkiyede engelli sayısının yaklaşık 8,5 milyon olduğu ve ülke nüfusunun yüzde 12sinin engelli olduğu bilgisini veren Op. Dr. Ekici, şunları kaydetti:
     Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama aktif katılımları, yaşam standartlarının yükseltilmesi, önlerindeki engellerin kaldırılması, hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek tüm vatandaşlarımızın asli görevidir. Son yıllarda engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çok sayıda yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi, onların hayatlarını kolaylaştıracağı gibi kamu hizmetlerine diğer vatandaşlarımızla eşit ulaşım imkanını da sağlamış olacaktır. Engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak, daha iyi hizmet almalarını sağlamak için hastanelerimizde bir dizi tedbirler alınmıştır. Giriş çıkışlara yönelik düzenlemeler, onlara yönelik hosteslik hizmetleri başlıcalarıdır. Yakın zamanda DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Engelliler Polikliniği hizmete girecektir. Yine Tavşanlı ilçemizde özürlü raporları verilmeye başlanılmıştır. Hastanelerimize müracaat eden özürlü ve engelli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden öncelikle yararlanma hakları olduğunu, hastanelerimize müracaatlarında yönlendirme hizmetleri personellerimizin kendilerine yardımcı olabileceğinin bilinmesini isterim.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER