3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Aydın Valisi Kerem Al: Özürlülerimiz için devrim niteliğinde atılımlar oldu


AYDIN (A.A) - Aydın Valisi Kerem Al, engelliler için devrim niteliğinde atılımlar yapıldığını söyledi.
     Vali Al, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan ile bir grup engelli çocuğu makamında kabul etti.
     Kendisine engelli bir çocuk tarafında sunulan çiçeği kabul eden ve çocukla bir süre sohbet eden Vali Al, engellilerin toplumun bir parçası olduğunu kaydetti.
     Vali Al, Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal yaşama aktif bir biçimde uyumunu ve sosyal entegrasyonunu sağlayabilmek için çeşitli hizmet alanları oluşturulmakta, bu hizmetler oluşturulurken ve sürdürülürken çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile işbirliği çalışmaları sürdürülmektedir. Özürlülerimiz için devrim niteliğinde atılımlar oldu. Özürlüler için çok şeyler yapıldı dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan da engellilerin topluma kazandırılmalarının önündeki en ciddi sorunlardan birisinin yoksulluk ve gelir dağılımı sorunu olduğunu, bakıma muhtaç engellinin aile içinde bakımının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla kurum tarafından Evde Bakım Hizmeti yürütüldüğünü anlattı.
     Aydında Kasım 2006-Kasım 2012 tarihleri arasında 10 bin 995 bakıma muhtaç engelli için evde bakım ücreti bağlandığı, şu anda 8 bin 414 kişiye evde bakım ücreti ödendiği belirtildi.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER