3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Esgi: -Engellilerin evlerine ekmek götürebilmesi için artık bekleyecek vakti kalmamıştır


ANTALYA (A.A) - Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Rahim Esgi, Engellilerin evlerine ekmek götürebilmesi için artık bekleyecek vakti kalmamıştır dedi.
     3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında yapılması planlanan etkinlik, yağış nedeniyle Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirildi. Etkinlikte engelli genç ve çocuklar, müzik dinletisi sundu, dans ve spor gösterileri yaptı.
     Törene katılan Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Rahim Esgi yaptığı, konuşmada, 3 Aralık tarihinin, engelliler adına, muhasebe yapma günü olduğunu kaydetti. 3 Aralıkta bir yıl içinde engellilere yönelik çalışmalarda ne kadar yol kat edildiği ve hedeflerin ne olduğunun ele alınması gerektiğini belirten Esgi, Önümüzdeki 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe kadar hangi engelleri aşabilmeliyiz ki engelsiz bir toplum meydana getirebilelim dedi.
     Esgi, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Türkiyede yaklaşık 9 milyon engelli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Ülkemizdeki engellilerin 1 milyon 800 bini hali hazırda çalışabilir görünüyor. Ancak çok az bir kısmı iş hayatına atılabilmiş durumda. Kamu kurumlarındaki 44 bin boş kadronun 20 bin küsürü doldurulmuş. Bu konuyla alakalı yapılan çalışmalar var ama yeterli değil. Engellilerin artık tercih etme hakkı kalmamış. Engellilerin evlerine ekmek götürebilmesi için artık bekleyecek vakti kalmamıştır.
     Engelli ve engelsiz bireylerin birlikte yaşamayı öğrenmeleri için önlerine bir engel olmadığını vurgulayan Rahim Esgi, buna yönelik çalışmalar yapılmasını istedi.
     Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de, yöneticilerin insan haklarıyla ilgili düşünce ve talepleri ne kadar önemliyse, engelli bireylerin düşüncelerinin de o kadar önemli olduğunu kaydetti.
     Toplumun her kesiminden insanın da engelli bireylere yönelik konulara katkı vermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Evcilmen, Bugün sağlıklıyız. Yarın ne olacağını kimse bilemez. Bugün elimizden ne geliyorsa katkı koymalıyız. Ne yapılması gerekiyorsa onu yapmalıyız. Sonuç olarak, engellerin kalktığı, engelsiz bir kent, engelsiz bir gelecek oluşturmalıyız dedi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER