3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Muğla Ormanspor ile Engelli Basketbol Takımı dostluk maçı yaptı


MUĞLA (A.A) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi temsilcilerinden Muğla Ormanspor ile Engelli Basketbol Takımı dostluk maçı yaptı.
     Muğla Atatürk Spor Salonunda düzenlenen maçın başlangıç vuruşunu, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu yaptı. Muğla Ormanspor oyuncuları da engelli sporculara takımlarının tişört ve şapkalarından hediye etti.
     Burhanettin Hacıcaferoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğlanın özel sporcularından oluşan basketbol takımının kendi kategorilerinde bir çok başarısı olduğunu anlattı. Hacıcaferoğlu, İlimizde engellilere yönelik okçuluk, atletizm, masa tenisi, satranç, basketbol ve voleybol gibi branşlarımız var. Bu spor branşları ile engellilerimizi evde oturmaları yerine, spor yaptırarak topluma kazandırmaya çalışıyoruz dedi.
     Hacıcaferoğlu, oynanan basketbol dostluk maçının skordan çok engelli vatandaşların toplum içinde kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri bir ortam yaratmak adına düzenlendiğini anlattı.
     Karşılaşmada, skor tutulmazken, engelli sporcuların yaptıkları hareketler izleyenlerin beğenisini topladı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Güç Gönel / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER