3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü


ERZURUM (A.A) - Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Aydın, mesajında, her insan gibi özürlülerin de hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan varlıklarını sürdürmesi, uluslararası sözleşmelerde ve Anayasada belirtildiği gibi temelde insan hakları konusu olduğunu belirtti.
     Özürlülerin kendine yeterli ve üretken bireyler olarak hayat sürdürmelerini sağlamak devletin ana hedefi olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:
     Engelli insanlar bizim bir parçamızdır, bizden birileridir. Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmeleri için çeşitli kamu kurum ve kuruluşları yanında, sivil toplum örgütleriyle de işbirliği çalışmalarımız devam etmektedir. Herkesi sahip olduğu haklara onlar da sahip olmalıdır. Devletimizin özürlülere yönelik sosyal politikası, yardım eksenli değil hak eksenli bir politikadır. Şimdiye kadar bu politika doğrultusunda, özürlülerin kendi kendilerine yetebilmeleri, belirli bir bilgi ve kültür düzeyine ulaşabilmeleri, meslek edinip üretken hale gelebilmeleri ve çevreyle sağlıklı ilişkiler kurarak toplumsal hayata tam katılım sağlayabilmeleri yönünde önemli düzenlemeler yapılmıştır.
     Son yıllarda Bakanlığın engellilik alanındaki en önemli açılımlarından birinin bakıma muhtaç engellilere ikametgahlarında veya bakım merkezlerinde bakım hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Aydın, toplumun temel yapı taşı olan ailenin bütünlüğünü sürdürmesinde etkin bir rol oynayan evde bakım hizmetiyle engellilerin, içinde sevgi ve şefkati buldukları aile ortamından ayrılmadan bakımlarının sağlandığını vurguladı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER