3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü


SİNOP (A.A) - 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Sinop Valiliği önündeki Atatürk Anıtına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesince çelenk konuldu.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Dünya Sağlık Örgütüne göre dünya nüfusunda 500 milyon engelli yaşadığına dikkat çekti.
     Ülkemizde nüfusun yüzde 12.29u yani 8.5 milyon kişinin engelli olduğunu söyleyen Tosun, Engelli fiziki eksikliği olan mı, yoksa bu sorunun bir parçası olmasına rağmen bu sorunu hissetmeyenler mi- Bu sorunlara karşı gönül penceresi açık olanlar mı, yoksa gönül penceresi kapalı olanlar mı engelli- Özürlüler Gününde asıl sorulması gereken soru budur dedi.
     Engellilerle ilgili pozitif ayrımcılık içeren kanunların Anayasa Mahkemesi engeline takılmaması için Anayasada değişiklik yapıldığı, böylece engellilerin haklarının teslim edilmesiyle ilgili çalışmaların anayasal güvenceye kavuşturulduğunu ifade eden Tosun, şöyle devam etti:
     Devletimiz engellilerin sorunlarının çözülmesi, haklarının teslim edilmesi, zihinlerdeki engellerin kaldırılması için çok samimi bir mücadele içindedir. On yıl önce 11 bin olan kamuda ve özel sektörde engelli kotası, 2011 sonu itibariyle 38 bin 349a yükselmiştir. Engellilerin sosyal hayata uyum sağlamaları, her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için sokaklar, toplu taşıma araçları, kamu ve belediye hizmet binaları yeniden düzenlenmiştir. Dünya Engelliler Gününde yaşanılan bütün sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulması temennisi ile yürekleri sevgi ile dolu olan tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, sizleri saygılarımla selamlıyorum.
     Konuşmanın ardından, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoya Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Tığcan Gör tarafından derneğe yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket verildi.
     Valilik önündeki törene Vali Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdür Yardımcısı Remzi Moğul, Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şube Başkanı Tığcan Gör, kurum müdürleri ve engelliler katıldı.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER