3 Aralık Engelliler Günü

3 Aralık Engelliler Günü -Osmaniyede, Engellilere Evde Bakım Hizmeti projesi kapsamında 4 bin 525 kişinin maaş aldığı, 126 aileye de maddi yardımda bulunulduğu bildirildi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Engellilere Evde Bakım Hizmeti projesi kapsamında 4 bin 525 kişinin maaş aldığı, 126 aileye de maddi yardımda bulunulduğu bildirildi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Osmaniyede engelliler için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Şahin, amaçlarının, toplumda engellilik bilincinin oluşmasını sağlamak, engellilerin yaşam standartlarını geliştirmek olduğunu belirtti. Engelliler için yapılan her türlü çalışmanın önemli olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     Öz bakımını yapamayan engellilere evde bakım hizmeti kapsamında, ilimizde yaklaşık 4 bin 525 vatandaşımız yakınına baktığı için maaş almakta, bunun yanı sıra 126 ayni ve nakdi yardım alan ailemiz bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda engellilere yönelik hizmetler ve açılan kurumlar hayırseverlerin de katkılarıyla büyük bir ivme kazandı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi kısa sürede tamamlanarak hizmete girdi. 80. Yıl Engelliler Mesleki Rehabilitasyon Merkezinin yeni hizmet binası bitme aşamasına geldi. Hizmete girmesi ile birlikte daha fazla engelliye hizmet sunulacak. Kadirli ilçemizde de 60 kişilik Kadirli Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı devam ediyor.
     Şahin, özürlülerin sorunlarını önemseyip onları üreten ve bağımsız yaşayabilen insanlar haline getirilmesi için herkese görev düştüğünü kaydetti.
     Şahin, 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününün Osmaniyede de çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirtti.
    
     Muhabir: Ümt Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 3 Aralık Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER