3 Aralık Engelliler Günü

3 Aralık Engelliler Günü -AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, İl Başkanı Tüfenkci ve Malatya Belediye Başkanı Çakır, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Öznur Çalık, mesajında, engellilerin topluma entegre olamamaktan dolayı yaşadıkları her türlü sıkıntının sadece kendilerinin değil, tüm insanların ortak sorunu olduğuna dikkati çekti.
     Ülkelerin gelişmişlik göstergelerinden birinin de engellilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin gerçekleştirilerek yarınlarının güvence altına alınması olduğunu belirten Çalık, AK Parti hükümetlerinin engelliler için yapılan düzenlemelere ve hizmetlere değindi.
     Çalık, mesajında, şu ifadelere yer verdi:
     Bizler, iktidar olarak bütün insanlarımızı kucaklamaya, bu alanda ülkemizi daha çağdaş bir düzeye getirene kadar gayret göstermeye devam edeceğiz. 3 Aralık Engelliler Günü vesilesiyle bütün toplumumuzu, bu alanda daha yüksek bir hassasiyet göstermeye çağırıyor, tüm engelli vatandaşlarımız için bugünün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
    
     -Belediye Başkanı Çakır-
    
     Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise belediye olarak engellilere yönelik verdikleri hizmetlere değindi.
     Çakır, Malatya Kent Konseyi bünyesinde hizmetlerini sürdüren Şehit Hasan Hüseyin Sadık Engelliler Merkezinin de engellilere ve ailelerine yönelik önemli çalışmalar yaptığına işaret ederek, Çağdaş ve güçlü bir toplum olmanın şartlarından biri, insanların eşit fırsat ve imkanlardan faydalanmalarını sağlamaktır. Bütün engelli kardeşlerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu ve engelsiz bir hayat diliyorum dedi.
    
     -AK Parti İl Başkanı Tüfenkci-
    
     Bülent Tüfenkci de sosyal hayatın içerisinde onurlu bir birey olarak yer almanın herkes gibi engellilerin de en temel hakkı olduğuna vurgu yaptı.
     Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda devletin imkan ve kaynaklarının yanı sıra Türk milletinin de her bir ferdiyle el birliği ve gönül birliği etmesi gerektiğine değinen Tüfenkci, Her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Zira tanıdığımız nice sağlıklı insanlar, bir iş kazası, bir trafik kazası ya da bir hastalık sonucu maalesef bedensel veya zihinsel engelli durumuna düşmüşlerdir ifadelerini kullandı.
     Tüfenkci, 10 yıllık AK Parti iktidarları döneminde engellilere yönelik önemli çalışmalar yapıldığının altını çizdi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 3 Aralık Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER