3. Ligde yaş sınırı uygulaması

3. Ligde yaş sınırı uygulaması -Futbol-Sen Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Bölükbaşı: -Yaş sınırı insan haklarına ve eşitlik ilkesine tamamen aykırı bir uygulamadır. 3. Ligde yaş sınırı var fakat bir üst ligde yok


SAKARYA (A.A) - Mehmet Özcan - Türkiyede profesyonel alt liglerde uygulanan yaş sınırı ve askerlik erteleme uygulamaları, ligden lige farklılık gösteriyor.
     Yaş sınırı uygulaması gereğince, futbolcular 3. Ligde 24 yaşından sonra kontenjana göre oynatılırken, kontenjana giremeyen futbolcular da bir üst lige transfer olamadığı takdirde futbolu bırakmak zorunda kalıyor.
     Futbol Çalışanları Sendikası Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Murat Bölükbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk futbolunda eşitsizlik olduğunu iddia ederek, alt liglerde ciddi sıkıntılar bulunduğunu ve bunun Türk futboluna zarar verdiğini ileri sürdü.
     Sıkıntıların çözümü konusunda girişimlerde bulunmak için sendika kurduklarını vurgulayan Bölükbaşı, Şu ana kadar üye sayımız gün geçtikçe artıyor. Üye sayımız 500e ulaştı ve futbolcu arkadaşlarımızın haklarını arayabilmemiz için bu katılımların devam etmesi gerekiyor dedi.
    
     -Türk futbolunda en önemli sorunlardan biri yaş sınırı-
    
     Bölükbaşı, futboldaki yaş sınırı uygulamasının birçok futbolcuyu mağdur ettiğini öne sürerek, futbolcuların uygulama nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kaldığını iddia etti.
     Yaş sınırının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu dile getiren Bölükbaşı, Türk futbolu adına en önemli sorunlardan biri yaş sınırı. Özellikle 3. Ligde yaş sınırı uygulaması çok büyük bir sorun. Yaş sınırı insan haklarına ve eşitlik ilkesine tamamen aykırı bir uygulamadır. 3. Ligde yaş sınırı var fakat bir üst ligde yok. 3. Ligde 24 yaşını dolduran futbolcu arkadaşlarımız, yaş sınırı nedeniyle bu ligde oynayamıyor şeklinde konuştu.
     Bölükbaşı, sözlerini şöyle tamamladı:
     PTT 1. Ligde genç yaştaki yabancı futbolcuları oynatabiliyordunuz ama şimdi bu uygulama bir anda kaldırıldı. 35 yaşında yabancı bile oynatabiliyorlar şimdi. 35 yaşındaki yabancı oynayabiliyor ama 24 yaşını geçen Türk çocuğu kendi ülkesinde oynayamıyor. Bu, çok büyük bir çelişki.
     3. Ligde yine futbolcuların askerlik sorunu var. 2. Ligde oynayan futbolcunun askerliğini erteleme hakkı var ama bir alt ligdeki oyuncunun yok. İkisi de profesyonel futbolcu ama aralarında eşitsizlik var, bunun insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyoruz.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 3. Ligde yaş sınırı uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER