3. Ulusal Baraj Güvenliği Sempozyumu

3. Ulusal Baraj Güvenliği Sempozyumu -ESOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tosun: -Dünya gıda kriziyle karşı karşıya. Biz su ve toprak kaynaklarımızı doğru kullanırsak bu krizi en az zararla atlatacağız


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tosun, dünyanın gıda kriziyle karşı karşıya olduğunu ve Türkiyenin su ve toprak kaynaklarını doğru kullanmasıyla bu krizi en az zararla atlatacağını söyledi.
     Prof. Dr. Tosun, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 3. Ulusal Baraj Güvenliği Sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, sempozyuma katılan bilim insanlarının, mühendislerin ve geleceğin mühendislerinin ortak bir fikir oluşturarak temel bazı bilgilerle donanımlar sağlayacağını bildirdi.
     İnsanların kaynakları doğru kullanması noktasında önemle üzerinde durdukları temel ilkelerin bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Tosun, şöyle konuştu:
     Ülkemizin en önemli doğal kaynaklarının başında su ve toprak kaynakları gelmektedir. Gelişmişlik ölçüsü de bir kaynağın etkili kullanımıyla ilgilidir. Eğer kaynaklarımızı doğru bir şekilde kullanabilirsek daha sonra karşımıza çıkması muhtemel faktörlerden en az zararla çıkabilecek ülkelerin başında geliyoruz. Dünya gıda kriziyle karşı karşıya. Biz su ve toprak kaynaklarımızı doğru kullanırsak bu krizi en az zararla atlatacağız. Çok önemli ve doğal kaynaklarımız var. 1970li yıllarda inşa edilen Keban Barajı ile 1990lı yıllarda bitirilen Atatürk Barajının toplam depolaması 70 milyon metreküptür. Suudi Arabistanın yıllık su ihtiyacı 2 milyon metreküptür. İki barajımızla Suudi Arabistanın 35 yıllık su ihtiyacını karşılayabiliriz. Ülkemizde bin 250den fazla barajımız var. Orta ölçekli iki barajımızla İsrailin ihtiyacı olan suyu karşılayabilir. Kaynaklarımızı doğru kullanıp depolayarak gelecek yıllarda gerekli hedeflere ulaşabiliriz.
     Yaklaşık 60 bildirinin sunulacağı sempozyum 3 gün sürecek.
     Sempozyuma, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 3. Ulusal Baraj Güvenliği Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER