3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi

3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi -Çanakkale Belediyesindeki su operasyonu kapsamında tutuklu bulunan 21 kişi tahliye edildi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesindeki su operasyonu kapsamında tutuklu bulunan 21 kişi, yürürlüğe giren 6352 sayılı kanun kapsamında tahliye edildi.
     Çanakkale Belediyesi Meclis Üyesi avukat Hakan Evirgen, yaptığı açıklamada, kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 sayılı kanun kapsamında yapılan değişiklikler göz önüne alınarak, tutuklu bulunan 21 kişinin tahliye edildiğini söyledi.
     Bu kişilerin 5 bin TL kefalet ve il dışına çıkmamak kaydıyla adli kontrol kapsamında tahliyelerine karar verildiğini ifade eden Evirgen, 21 kişi, delillerin büyük oranda toplanmış olması ve şüphelilerin tutuklu kaldığı süre gerekçeleriyle tahliye edildi. Bu süreçte soruşturma devam edecek. İnsan hak ve özgürlüklerini temel alan anlayış içinde bu tahliyeler sevindiricidir dedi.
     Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 4 Nisanda Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünde arama yapmış, savcılığın talebi doğrultusunda bazı evrak ile bilgisayarlardan imaj almıştı. Operasyonun devamında 15 Mayısta 89 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 63ü serbest bırakılmış, 23 kişi ise İştirak halinde rüşvet almak ve vermek, kamu kurumunun bilişim sistemi aracı kılınarak dolandırıcılık ve belgede sahtecilik yapmak suçlarından tutuklanmış, bunlardan 2si de daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER