30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Burdur Valisi Yılmaz: -30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen işgalci güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla ordusuyla topyekun verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve zafer


BURDUR (A.A) - Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen işgalci güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla ordusuyla topyekun verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve zafer destanının yazıldığı gündür dedi.
     Vali Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 30 Ağustos Zafer Bayramının Türkiyeyi parçalamak ve milleti esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde tüm imkansızlıklara rağmen, halkın sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanıldığını bildirdi.
     Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Anadolu topraklarının Türk vatanı olduğunun önünde durulmaz bir iradeyle düşmana ispatlandığını ifade eden Yılmaz, yine ulusun iradesiyle cumhuriyetin kurulduğunu kaydetti.
     Türk milletinin, haklı ve onurlu direnişiyle savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtladığı vurgulayan Yılmaz, 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen işgalci güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla ordusuyla topyekun verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve zafer destanının yazıldığı gündür dedi.
     Kurtuluş Savaşının bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösterdiğini kaydeden Vali Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     30 Ağustos Zafer Bayramı, zalime karşı duruş, zulme karşı savaştır. Türk milleti tarihin her döneminde bağımsızlığı, özgürlüğü ve canından aziz bildiği vatanını korumak uğrunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Bu anlayış, irade ve kararlılık, milletin girdiği her mücadeleden muzaffer olarak çıkmasını sağlamıştır. Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk ordusuna şükranlarımı sunarken, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyor, tüm ulusumuzun ve Burdur halkının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER