30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin: Tarihin altın sayfalarındaki Kurtuluş Savaşı, Türk Milletinin kahramanlık destanıdır


İZMİR (A.A) - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan Kurtuluş Savaşı, Türk Milletinin, Yüce Atatürkün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır dedi.
     Engin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 1922 yılının 30 Ağustosunda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandıkları zaferin sadece askeri bir zafer olmadığını belirterek, şöyle devam etti:
     Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığına olan düşkünlüğünü tüm dünyaya bir kez daha gösteren bu zafer, aynı zamanda ordumuzun gücünü, eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürkün dahiyane zekasını ve bir ulusun yokluklar içinde nasıl mucizevi bir zafer çıkarabileceğini de dosta düşmana göstermiştir.
     Bugünümüzü ve özgürlüğümüzü bizlere armağan eden bu mücadelelerin anlamını yitirmemesi için hepimize büyük görevler düşmektedir. Eğitimden, ekonomiye, anayasal düzenlemelerden, sosyal politikalara kadar yapılacak her türlü çalışmada öncelik, uğruna yüzbinlerce şehit verdiğimiz cumhuriyet rejiminin korunması olmalıdır.
     Muhabir: Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER