31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü -Antalya Halk Sağlığı Müdürü Özdemir: Sigara firmaları potansiyeli artırmak için anneleri, kadınları hedef aldı


ANTALYA (A.A) - 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü, Antalyada düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
     Antalya Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim müdürlüğü, Sigarayla Savaş Derneği ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin ortaklığıyla hazırlanan etkinliklerde, Atatürk Parkından Cumhuriyet Meydanına yürüyüş düzenlendi.
     İl Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, sigara firmalarının son yıllarda kadına yöneldiğini söyledi.
     Potansiyel bir içiçi haline gelen annelerin gelecek için büyük bir tehdit oluşturacağını ifade eden Özdemir, Son yıllarda kadınlarda sigara tüketiminde ciddi bir artış var. Buna dikkat çekmek için bu yıl, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Gününde kadın temasına dikkat çekmek istiyoruz dedi.
     Sigara firmalarının özellikle kadınlara yönelerek çocuklar üzerinde etki oluşturmak istediğine dikkati çeken Özdemir, Sigara firmaları potansiyeli artırmak için anneleri, kadınları hedef aldı. Annelerimizi, kadınlarımızı korumak ve onları bilinçlendirmek birinci hedefimizdir. Bugünün başlangıç olmasını sağlamalıyız diye konuştu.
     Yürüyüşe Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Eryılmaz, Antalya Sigarayla Savaş Derneği Başkanı Gürsel Yurthaber ile sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı çalışmalarla tütünle mücadeleye katkı sağlayan Hüseyin Ak İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Doğa Eker ve sınıf arkadaşları katıldı.
     Törende tütünle mücadelede başarılı olanlara plaket verildi.
     (MK-HS)
<< Önceki Haber 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER