35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk

35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği -Şenliğin gala programı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın katılımıyla gerçekleşti


İZMİR (A.A) - İzmirde düzenlenen 35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliğinin gala programı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın katılımıyla gerçekleşti.
     Halkapınar Spor Salonunda düzenlenen galada konuşan Bakan Yıldırım, çocukların bayramını kutlayarak, İzmirin dünya çocuklarına ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.
     Türkiye Büyük Millet Meclisinin 93 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:
     "Osmanlıdan sonra Anadolu topraklarında 7 düvele karşı bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin ilanı yapılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruluyor ve deniliyor ki; Anadolu topraklarında bir cumhuriyet yükseliyor. Bunun adı ay-yıldızlı bayrağıyla Türk Cumhuriyetidir. Meclisimiz yeni cumhuriyetin kuruluşunu müjdelerken, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları dünyaya bir armağan daha veriyor. Verilen mesaj şudur; bugün sadece Türkiye Cumhuriyetinin ulusal egemenlik günü değil aynı zamanda çocuklarımızın bayramıdır, bayramınız kutlu olsun."
     Dünyada çocuklara yönelik bayramı olan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Yıldırım, "Milli yayın kuruluşumuz TRT yıllardan beri 23 Nisan şenliklerini bir hafta öncesinde başlatıyor ve dünyanın birçok ülkesinden gelen çocukları ülkemizin çocuklarıyla tanıştırıyor, onların arkadaş, kardeş olmasını sağlıyor. TRTye çok teşekkür ediyoruz. TRT, bu sene bir başka güzelliğe imza attı. 35. kez kutlanan şenliği 35 plakalı İzmirde yapmaya karar verdi. İzmirliler adına çok teşekkür ederim" diye konuştu.
     Yıldırım, konuk çocukları evlerinde ağırlayan İzmirlilere de teşekkür etti.
    
     -EXPO 2020 adaylığı-
    
     Bakan Yıldırım, İzmirin böylesine önemli uluslararası etkinlikleri başarıyla yaptığını gösterdiğini belirterek, "Bunun haklı gururu olarak da EXPO 2020ye talip olmuştur. Bu yıl sonunda gerçekleşecek seçimlerde İzmir, EXPO 2020yi düzenlemeyi başaracaktır. Bu organizasyonu ülkemize, İzmirimize, hemşehrilerimize kazandırmak için çalışan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
     TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de 23 Nisanı 14 Nisandan bu yana İzmirde coşkuyla kutladıklarını, TRT Çocuk Ülkesi programının eğlenceli sürprizlerle bayram coşkusu yaşattığını dile getirdi.
     İzmirlilere samimi konukseverlikleri nedeniyle teşekkür eden Şahin, şunları kaydetti:
     "23 Nisan, TRT için çok önemli. Uzun yıllardır uluslararası bayram olarak kutuluyoruz. Farklı coğrafyadan 700den fazla çocuğu konuk ediyoruz. Bu yıl Suriyeli çocukları unutmadık. Şeref konuklarımız oldular. Çocuklarımız kardeşliklerini güçlendirdiler."
     Bakan Yıldırımın çocukların gösterilerini izlediği galanın finalinde, Türkiyedeki barınma merkezlerinden gelen Suriyeli çocuklar da yer aldı.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 35. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER