35. yaşını 35 milyon avroluk fabrika

35. yaşını 35 milyon avroluk fabrika yatırımıyla kutladı -Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren bir firma, 35. yaşını, Mustafakemalpaşada kurduğu 35 milyon avroluk yeni fabrikasında kutladı -Firmanın Genel Müdürü Eker: Gü


BURSA (A.A) - Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren bir firma, 35. yaşını, Mustafakemalpaşada kurduğu 35 milyon avroluk yeni fabrikasında kutladı.
     Şirketin genel müdürü Ahmet Eker, yeni fabrikada düzenlenen basın toplantısında, bu tesisle birlikte istihdamı yüzde 30, üretim kapasitesini ise yüzde 300 artırdıklarını söyledi.
     Süt ve süt ürünleri konusunda 35 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Eker, şöyle konuştu:
     Eker ailesi olarak, tüketici talepleri doğrultusunda son 10 yıldır yakaladığımız büyüme trendi, bizleri motive etti. Dünyanın süt endüstrisinde en ileri teknolojisini yeni fabrikamıza taşıdık. 2011 yılını yüzde 12 büyüme ve 134 milyon lira ciroyla kapattık. 2012de ise yüzde 20 büyüme ve 160 milyon lira ciroya ulaşmayı hedefliyoruz.
     Yeni fabrikanın, 120 dönümlük arazi içinde, 23 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu dile getiren Eker, bu tesisle, günlük süt işleme kapasitesini 200den 600 tona çıkardıklarını bildirdi.
     Günlük 160 ton yoğurt ve 180 ton ayran işleme kapasitesine ulaştıklarını ifade eden Eker, Kapasite artışına bağlı olarak, oluşturulacak yeni pazarlar sayesinde yeni bölgelere açılacağız. 2012de de satış ve pazarlama ağını güçlendirmeye ağırlık vereceğiz. Ayrıca, kurulan cep depolarla Türkiye nüfusunun yüzde 70ine ulaştık.
    
     -Gücümüzü ayrandan alıyoruz-
    
     Süt ve süt ürünleri konusunda faaliyet göstermelerine rağmen, firmalarının 35 yıldır ayranla bilindiğini ifade eden Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Sektörde bilinen bir firma olmamıza rağmen en büyük katkıyı sağlayan ürünümüz ayran oldu. Gücümüzü ayrandan alıyoruz. 2011 ciromuzda yüzde 50 civarında payı olan ayranda 2012de yüzde 15 büyüme hedefliyoruz. Son yıllarda üretim teknolojisini geliştirerek ürün portföyümüzü genişlettik. Ayranın yanı sıra, sütlü tatlı, kefir, pastörize süt, kaymak, yoğurt, peynir ve tereyağı kategorilerinde 100den fazla ürün çeşidine ulaştık. Restoran, fast food, lokanta gibi ev dışı tüketim noktalarında ayranda Türkiyenin ikinci büyük firması konumunda bulunuyoruz.
    
     -Yoğurt sektörüne 2 yeni ürün-
    
     Mustafakemalpaşaya kurulan fabrikadaki üretimlerine 2 yeni ürünle başladıklarını anlatan Eker, şöyle dedi:
     Türkiyede tüketicinin yüzde 18i yoğurdu tüketmeden önce çırparak akışkan bir kıvama getiriyor. Biz de tüketicinin yaşamını kolaylaştırma yolunda iki önemli adım birden attık. Eker yoğurdunu özel üretim tekniğiyle akışkan bir hale getirerek, akrobat şişede ilk kez çırpılmış yoğurt ürettik. Yoğurdu geleneksel olarak yemeğin yanında kasede tercih edenler için de her kasesinde 250 gram yoğurt bulunan 4lü kase yoğurdu tüketicilerin beğenisine sunduk.
     Ahmet Eker, basın toplantısının ardından, beraberindeki heyet ve basın mensuplarıyla yeni fabrikayı gezdi.
     (CM-ZAK-KAK)
<< Önceki Haber 35. yaşını 35 milyon avroluk fabrika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER