4 Şubat Dünya Kanser Günü

4 Şubat Dünya Kanser Günü -Halk Sağlığı Müdürü Aydın Erdoğan: -Kanser korunulabilir bir hastalıktır, doğru korunma stratejileri ile vakaların üçte biri önlenebilir


SAKARYA (A.A) - Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Aydın Erdoğan, kanserin korunulabilir bir hastalık olduğunu ve doğru korunma stratejileri ile vakaların üçte birinin önlenebildiğini bildirdi.
     Erdoğan, 4 Şubat Dünya Kanser günü dolayısı ile yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyedeki kanser vakalarının önemli bir kısmının sigara ve obeziteyle ilişkili olduğunu kaydetti.
     Çevresel faktörlerin kanser oluşumunda yüzde 90-95 oranında etkili olduğuna dikkati çeken Erdoğan, kanserden korunmanın büyük önem arz ettiğini belirtti.
     Kanserin dünyada ve Türkiyede sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıkların ardından ikinci sırada toplum sağlığı problemi olduğunu vurgulayan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:
     Kanser korunulabilir bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileri ile vakaların üçte biri önlenebilir. Kanser sadece bir sağlık sorunu değildir. Sosyal ve ekonomik yönleri de olan insan haklarını etkileyebilen bir sorundur.
     Kanser küresel bir sorundur, her yaşta görülebilir. Özellikle gelişmekte olan ülkeleri etkilemektedir. Kanser konusunda doğru bilgilere ulaşılması gerek.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 4 Şubat Dünya Kanser Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER