49. Kütüphaneler Haftası

49. Kütüphaneler Haftası -Darende Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesinin en eski üyesi 80 yaşındaki Hikmet Uğura, sıra dışı okur ödülü verildi


MALATYA (A.A) - Darende Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesinin en eski üyesi 80 yaşındaki Hikmet Uğura, sıra dışı okur ödülü verildi.
     Kütüphanenin müdürü Nevim Eryılmaz Doğan, en eski üyeleri Hikmet Uğur ile 49. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Darende Kaymakamı Mehmet Aktaşı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Doğan, kütüphanenin 60 yıllık üyesi ve sürekli okuru olması dolayısıyla Uğuru sıra dışı okur seçtiklerini söyledi. Doğan, Uğurun ilerleyen yaşına rağmen kütüphaneden ödünç kitap alarak okumayı sürdüren en eski üyeleri olduğunu belirtti.
     Kaymakam Aktaş, Uğura kitap hediye etti, çiçek verdi. Okuma kültürünün somutlaştırılması için Hikmet Uğuru örnek gösterdiklerini dile getiren Aktaş, Kitaba olan merak ve tutkunluğu bir sevdaya dönüşmüş. Bu, öğrencilerimiz başta olmak üzere hepimize örnektir dedi.
     Aktaş, hayatı, inancı, kültürü kaynağından öğreten kitabın herkes için iyi bir dost olduğunu söyledi.
     Kütüphane müdürü Doğanı azimli ve gayretli çalışmalarından dolayı tebrik eden Aktaş, Doğana görevinde başarılar diledi.
     Hikmet Uğur da okumayı çok sevdiğini belirterek, Binin üzerinde kitabım var. Ansiklopedilere ayrı ilgim var. Kitap ve gazete okuma arzusu beni sağlık memurluğunun yanı sıra gazeteci yaparak ikinci bir meslek sahibi etmiştir. Okumanın verdiği hazzı başka şeylerde bulamıyorum. Gün içerisinde iş yerimde sürekli kitap, dergi okur, gazeteleri takip ederim. Akşam da başucumdaki kitabımdan okumadan uyumam. Okumayı bilgi hazinesi olarak görüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 49. Kütüphaneler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER