49. Kütüphaneler Haftası

49. Kütüphaneler Haftası


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, 49. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, kurum ve kuruluşların temsilcileri İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen programa katıldı.
     İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinççi, kitapların ve kütüphanelerin olmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğini ve gelişen dünyada bilgiye ulaşmada araçların ve kanalların çoğaldığını fakat kitaba olan ihtiyacın hiçbir zaman bitmeyeceğini aktardı. Pirinççi, Türkiyenin kitap okumada dünya sıralamasında 86. sırada yer aldığını ve bunun iç açıcı bir durum olmadığını bildirdi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk de yapımı devam eden kültür merkezinde yeni bir kütüphane oluşturulacağını ve İl Halk Kütüphanesinin de tamamen yenileneceğini belirtti.
     Etkinlikte, Altınçevre İlk ve Orta Okulu öğrencileri tarafından kitap ve kütüphane konulu bir gösteri gerçekleştirildi. Ayrıca 2012 yılında en çok kitap okuyan ve kütüphaneyi en çok ziyaret eden öğrenciler, ödüllendirildi. Kütüphane Haftası dolayısıyla yeni kitaplardan oluşan serginin açılışı da yapıldı.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 49. Kütüphaneler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER