49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivaline doğru


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Antalya belgeselleri, aynı başlık altında Altın Portakal izleyicisiyle buluşturulacak.
     Akdeniz Üniversitesi ve Altın Portakal işbirliğiyle yapılacak programda Akdeniz Üniversitesinden genç sinemacıların görüntülerinden oluşan Antalya belgeselleri, aynı başlık altında 49. Altın Portakal Film Festivalinde izleyiciyle buluşturulacak.
     Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve hocalarının son iki yılda ürettikleri belgesellerin Antalyayı ve Antalyalıları anlatan bölümleri Antalya ve çevresine farklı açılardan ayna tutan, özgün filmlerden oluşuyor.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gösterime girecek Antalya belgeselleri şunlar:
     Abdullah Özkanın yönettiği, Mardan Stadı çilesine çarpan futbol ve Antalyaspor aşkını odağına alan Bize Her Yer Deplasman, Onur Karataşın yönettiği, profesyonellere taş çıkartan tiyatrocu köylüleri anlatan Fırnazın Meddahları, yönetmenliğini Suat Erdölün yaptığı, balıkçıların yaşamına üçüncü gözle bakmayı deneyen Akdenizin Çocukları, yönetmenliğini Ümit Gönen ve Efkan Kayanın birlikte yaptıkları, Alevilerin kutsal mekanları arasında yer alan Dur Dağındaki tahribattan yola çıkarak farklı din, dil ve etnik kökenden insanların barış içinde bir arada nasıl yaşayabildiklerine ışık tutan Dur, yönetmenliğini İdris Şener ve Ali Kılın birlikte yaptıkları, yaşamları müzikle iç içe geçmiş Antalyalı Romanların yaşamlarına farklı bir bakış açısı getiren Dokuz Sekiz, yönetmenliğini Sıla Özsoyun yaptığı, Antalya Hali odağında mevsimlik işçiler sorununa eğilen Hal-Karanlığın Meyvesi, yönetmenliğini yine Sıla Özsoyun yaptığı bu kez kesme çiçek üretimi odağında göçmen işçiler sorununu işleyen Karanfil, yönetmenliğini Ali Kılın yaptığı, rölyef sanatçısı Şeyma Candanın yıkılmış Kaleiçi evlerini canlandırışını anlatan Rölyef, yönetmenliğini Emine Uçar İlbuğa ve Ramazan Taşerin birlikte yaptıkları, Eski Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelip Antalyaya yerleşen kadınların yaşam ve kültürel sorunlarına odaklanan Uluslararası Aşklar, Uluslararası Hayatlar, yönetmenliğini Onur Altanın yaptığı, Türkiyede yapılan ilk yüz nakli ve yüz nakli yapılan Uğur Acarı konu edinen Uğur, yönetmenliğini Muhammet Beyazdağ ve Orhan Konyalının birlikte yaptıkları, izleyicileri otizm ve otistik çocuklarla tanıştıran Tanrının Genleri.
     Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, haberler, fotoğraflar, radyo programları, internet projeleri ve kurmaca filmlerle anlattıkları Antalyayı, bu kez belgesellerle anlatmanın kendileri için önemli bir deneyim anlamına geldiğini belirtti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER