49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Festivalde Mizah, muhalefet ve demokrasi ana temasıyla Öteki ses adı altında çeşitli yapımlar sinemaseverler ile buluşacak


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Mizah, muhalefet ve demokrasi ana temasıyla Öteki ses adı altında çeşitli yapımlar sinemaseverlerle buluşacak.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle bu yıl 6-12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalinin Mizah, muhalefet ve demokrasi ana temasının muhalefet alt başlığı kapsamında, farklı ülke sinemalarından muhalif öyküler anlatan, muhalif duruş ve bakış sergileyen filmler Öteki ses adı altında izleyicinin karşısına çıkacak.
     Öteki ses kapsamında Polonyalı yönetmen Waldemar Krzystekin 1981 sonbaharında Polonyada komünist parti rejiminin baskısına karşı çıkan Solidarity hareketi militanları tarafından yapılan bir soygunun anlatıldığı 80 Million, Şilideki diktatörlüğü protesto etmek isteyen genç devrimcilerin yaptığı banka soygununu ele alan ve yönetmenliğini İsviçreli Nicolas Wadimoffun yaptığı Operation Libertad, 1988de diktatör Pinochetin görevden uzaklaşmasına yol açan referandumu hazırlayan reklamcı Saavedranın başarı öyküsünün ele alındığı ve yönetmenliğini Pablo Larrainin yaptığı No ve 12 yaşındaki bir çocuğun çarpıcı ve dokunaklı öyküsünün anlatıldığı Arjantinli yönetmen Benjamin Avilanın yönettiğiClandestine Childhood adlı filmler beyaz perdede gösterilecek.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER