49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivaline doğru -Festivalde Ali Özgentürkün aynı hikayeden aynı oyuncularla çektiği iki farklı film olan Görünmeyen ve Beni Sevin gösterimi yapılacak -Festivalde ayrıca Iron Sky


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde Ali Özgentürkün aynı hikayeden aynı oyuncularla çektiği iki farklı film olan Görünmeyen ve Beni Sevin gösterimi yapılacak.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 49. Altın Portakal Film Festivalinde yönetmen Ali Özgentürkün filmlerinin de gösterimi yapılacak.
     Aynı oyuncular, aynı mekanlar ve aynı hikayeden Görünmeyen ve Beni Sev adlı iki farklı filme imza atan yönetmen Ali Özgentürk, dünya sinema tarihinde ender rastlanan sinema çalışmasıyla Altın Portakal izleyicisi ile buluşacak. Festivale filmlerde Macar besteci Bela Bartoku canlandıran Udo Kier de konuk olacak.
     Filmde Udo Kier, Hitler faşizmi yüzünden Budapeşteden Parise kaçan ve bir davette bir Türk kadınının mırıldandığı şarkıyı işittikten sonra Türk müziğini araştırmak üzere Anadoluya gelen Bela Bartoku canlandırıyor.
     Filmlerde farklı kültürlerden gelen Recep ve nişanlısının, Recepin doğduğu köye yaptıkları yolculuğun öyküsü anlatılıyor. Birbirlerine duydukları sevgiyle görünmeyen tüm farklılıkları gün yüzüne çıkaracak bu yolculuk, onlara beklediklerinin çok ötesinde bir sürpriz hazırlamıştır.
     Yıllar önce iki gencin aileleri Anadoluda bir gezi sırasında karşılaşmış, Türkiyeye gelen önemli bir konuğun ziyaretine eşlik etmişlerdir. Bu konuk Bela Bartoktur.
     Bu arada yüze yakın filmde rol alan ünlü aktör Udo Kierin son filmi Iron Sky da Altın Portakal kapsamında mizahla ilgili tematik bölümde gösterilecek. Iron Sky, gizli bir Nazi programıyla aya gönderilen bir Nazi kolonisinin dünyayı ele geçirme çabalarını eğlenceli bir dille anlatıyor.
     Finlandiyalı genç yönetmenin ilk uzun metraj deneyimi olan Iron Sky, Brüksel Uluslararası Film Festivalinde Seyirci Özel Ödülü ve Silver Malies ödülünü kazanmıştı.
     Julia Dietze, Christopher Kirby, Götz Otto ve Udo Kierin başrollerini paylaştığı film, kara komedi bir bilim kurgu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER