49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivaline doğru -Oscarlı Driving Miss Daisy filminin yönetmeni Bruce Beresforddan, Amelie, Delicatessen gibi ünlü filmlerin baş yapımcısı Marie-Claude Ossarda kadar geniş bir coğ


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, geniş bir coğrafyadan ünlü sinemacıları Antalyada buluşturacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, ünlü yönetmen, yapımcı, dağıtımcı, senarist ve oyuncuları Türk sanat severlerle bir araya getirecek.
     Festival kapsamında Amelie, Delicatessen gibi ünlü filmlerin baş yapımcısı Marie-Claude Ossard, Oscar ödüllü çok sayıda filmin yapımcı ve dağıtımcısı, Oscar Akademi üyesi Barbara Boyle, Macar senaryo yazarı ve yönetmen Istvan Szabo, Uluslararası Sinema Yazarları Örgütü (FIPRESCI) Polonya Temsilciliği Başkanı Barbara Hollender, Rotterdam Medya Fonu Başkanı Jaques van Heijningen Antalyaya gelecek.
     İranlı yönetmen, senarist ve yapımcı Dariush Mehrjui, Limon ağacı ve Unutma Beni İstanbul gibi yapımlarla Türk izleyicilerin de tanıdığı Filistinli oyuncu ve yönetmen Hiam Abbas, Buğdayın sırrı, House of Tolerance, The Source gibi filmlerle tanınan Cezayir ve Tunus asıllı genç oyuncu Hafsia Herzi de festivalin konukları arasında yer alacak.
    
     -Ödüllü yönetmenler-
    
     Shangai Film Festivalinde Bear-Ayı adlı filmiyle Altın Kadeh ödülünü ikinci kez alan İranlı yönetmen Khosrow Masoumi, Blade, Armageddon ve End Of Daysin de aralarında bulunduğu 100e yakın filmde rol alan dünyaca ünlü Alman aktör Udo Kier, ilk uzun metraj filmi Keep Smiling ile Venice Daysde yarışan Gürcü yönetmen Rusudan Chkonia, The Stranger in Me ve Mollys Way filmleriyle tanınan İran asıllı Fransız yönetmen Emily Atef, Hollanda sinemasının genç yönetmeni Pascale Simons, dört Oscarlı Driving Miss Daisy filminin Avusturalyalı yönetmeni Bruce Beresford, Roma Bağımsız Film Festivalinde jüri ödülünü kazanan Sedam I Po filminin Sırbistanlı yönetmeni Miroslav Momcilovic, bu yıl Altın Portakalda yarışacak Aglayanın Macar yönetmeni Krisztina Deak ile Supermarket filmiyle ünlü Polonyalı yönetmen ve senaryo yazarı Maciej Zak da festival için Antalyaya gelecek.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER