49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Festival kapsamında Atilla Dorsayın Türk sinemasının Sultanı Türkan Şoraya ait fotoğraflardan oluşan, Türkan Sultana armağan adlı serginin açılışı gerçekleştirildi


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sinema yazarı Atilla Dorsayın 2007-2012 yılları arasında çektiği Türkan Şoray fotoğraflarından oluşan, Türkan Sultana armağan adlı sergi açıldı.
     Antalya Kültür Merkezi Fuayesindeki serginin açılışını sanatçı Türkan Şoray, sinema yazarı Atilla Dorsay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın birlikte yaptı. Türkan Sultana armağan adlı sergiyi gezerek fotoğrafları inceleyen Türkan Şoraya Antalya halkı büyük ilgi gösterdi. Şorayı çok sayıda güvenlik görevlisi korurken, salonda zaman zaman izdiham yaşandı.
     Türkan Şoray, serginin açılışında yaptığı konuşmada, yoğun ilginin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Antalya halkının çok sevecen olduğunu belirten Türkan Şoray, ödül almaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
     Atilla Dorsayın çok yönlü bir kişi olduğuna dikkati çeken Şoray, Doğaçlama enstantaneleri yakalaması benim için çok büyük bir sürpriz oldu. Bu, bana değer verdiğini gösteriyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum ve öpüyorum onu diyerek Dorsayı yanağından öptü. Şoray daha sonra Dorsayın yanağına çıkan ruj izini basın mensuplarına gösterdi.
     Atilla Dorsay da Şoraya hiç poz verdirmediğini, fotoğrafların setler, ödül törenleri, söyleşilerde çekildiğini anlattı. Dorsay, Güzel insanlar, güzel yüzler yakaladığınız zaman, birazcık da şansınız varsa çok güzel fotoğraflar çekmeniz mümkün. Yeter ki böyle bir yüz olsun diye konuştu.
     Gazetecilerin Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Mustafa Akaydına, Türkan Şorayın fahri hemşehri kabul edilmesine ilişkin önerisi üzerine bir görevliye seslenen Akaydın, Bana unutturma, Antalya anahtarı hazırlayalım. Ama Altın Portakal dışında olmalı dedi.
     Şoray da Akaydına, Seneye filmimle geleceğim yanıtını verdi. Bu sırada Atilla Dorsay, Bana da bir maymuncuk hazırlayın şeklinde espri yaptı.
     Yoğun ilgi nedeniyle Şoray, serginin açılışının ardından mikrofondan salondaki vatandaşlara da seslendi. Türkan Şoray, Bana bunu yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Söylenecek söz bulamıyorum. Hepinizi çok seviyorum. Canımsınız. Keşke imkanım olsa hepinize tek tek sarılsam diye konuştu.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER