49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Ulusal uzun metraj film dalında yarışacak Güzelliğin On Paretmez filminin galası yapıldı


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ulusal uzun metraj film dalında yarışacak Güzelliğin On Paretmez filminin galası yapıldı.
     Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonunda düzenlenen galaya 49. Altın Portakalın ulusal uzun metraj film yarışmasının jüri başkanı Hülya Avşar ve jüri üyeleri ile filmin yönetmeni Hüseyin Tabak, oyuncular Abdülkadir Tuncer, Nazmi Kırak, Lale Yavaş, Yüşa Durak ile çok sayıda izleyici katıldı.
     85 dakika süren filmin ardından jüri üyeleri ve çok sayıda izleyici, yönetmen ve oyuncuları salonda tebrik etti. Oyuncu Yüşa Durak, filmin çocuk oyuncusu Abdülkadir Tunceri bir süre omzuna aldı.
     Film gösteriminin ardından düzenlenen söyleşide yönetmen Tabak, bu gecenin çok özel olduğunu belirterek, kendilerini Avusturyadan Antalyaya getirenlere teşekkür etti.
     Bir izleyicinin Aşık Veyselin türküsüne neden filmin sonunda yer verildiği sorusuna Tabak, Filmi Türkçe bilen ve bilmeyen iki grup izleyecek. Siz Türkçe bilenlerin hepsi sanırım Aşık Veyseli tanıyor. Hepiniz Aşık Veyseli çok seviyorsunuz. Bu nedenle bunu filmin sonunda gösterilmesini uygun buldum diyerek yanıt verdi.
     Aşık Veyselin filminde herkesi birleştirdiğini ifade eden Tabak, Film karakteri Veysel, babasıyla, kız arkadaşıyla, komşusuyla, ağabeyiyle Aşık Veysel ile buluşuyor. Aslında Aşık Veysel filmi topluyor dedi.
     Tabak, Filmde neden Türk-Kürt kimliği ayrımına gidildiği- yönündeki soruyu da şu şekilde cevapladı:
     Ben Almanyada doğdum. Almanyaya göç eden aileler çoğu zaman problem yaşıyor. Ben bilerek bunu seçtim. Ben Kürtüm. Sen Kürtsün, sen Türksün sorusu hiç sorulmadı bize. Nenem Kürtçe biliyor. İnsan büyüdükçe bazı haksızlıkları görmeye başlıyor. İnsan, yönetmen olarak kendini nereye yakın hissediyorsa onu kullanıyor. Konu açılıyor ama ben derine girmedim. Bazı filmler var, derine girer, Kürtler ezildi diye. Bu filmi gerçekten 12 yaşındaki bir çocuğun gözünden anlatmak istedim. 12 yaşındaki çocuk bunu anlamaz. 12 yaşındaki çocuk gerçeği görür, annesini babasını görür. O dağa niye çıkmış, bunu anlamaz.
     Tabak, bir izleyicinin Sizi tebrik ediyorum. Filmde dünyadaki bütün dilleri işledin. Bunun sonunda hepimizin insan olduğunu ispatladın cümlelerini söylediği sırada duygulu anlar yaşadı.
    
     -Güzelliğin On Paretmez-
    
     Yönetmenliğini Hüseyin Tabakın, yapımcılığını ise Dany Krauszin üstlendiği filmde Türkiyeyi ailesiyle terk ederek Avusturyaya gitmek zorunda kalan 12 yaşındaki Veyselin gözünden, ülkede ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı zorluklar ve Ana isimli bir kıza aşkını Aşık Veyselin Güzelliğin On Paretmez türküsüyle ifade etmesi anlatılıyor.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER